Co předcházelo katastrofě ruského airbusu? Byl to druhý útok teroristů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Co předcházelo katastrofě ruského airbusu? Byl to druhý útok teroristů!

Už v srpnu přistávající letou málem trefila raketa. Tajné služby to zatajily...
Už v srpnu přistávající letou málem trefila raketa. Tajné služby to zatajily... (Ilustrační foto ara)

Tragický útok na ruský airbus v Egyptě, který přinesl 224 obětí, nebyl prvním podobným incidentem v této turistické oblasti.

Už v srpnu vypálili džihádisté u egyptského Šarm aš-Šajchu raketu na přistávající civilní letadlo. Britský stroj společnosti Thomson se 189 lidmi na palubě se ve vzduchu ocitl 300 metrů od vypálené rakety, jen pár sekund od smrtící katastrofy. Pilot ale včas nebezpečí postřehl a všechny zachránil bezchybným úhybným manévrem. Letadlo pak bezpečně přistálo a nikdo cestujícím neřekl, jak blízko byli smrti. O této události se navzájem informovaly britské a americké tajné služby a informace o ní unikly do britského tisku.

Přečtěte si
Thyronx
9. 11. 2015 • 16:17

to jako když se o útocích na letadla veřejnost dozví tak se bude létat bezpečněji? Tohle je článek hodný bulváru. Je dobře že se to dozví bezpečnostní složky a od těch evropských zbytek světa protože to jsou slepičí víte co?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.