500 policistů a 300 vojáků chrastilo zbraněmi u Rakouska, ale... Ostraha hranic selhala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

500 policistů a 300 vojáků chrastilo zbraněmi u Rakouska, ale... Ostraha hranic selhala!

Ministr vnitra Milan Chovanec.
Ministr vnitra Milan Chovanec. (Foto Aha!: Jiří Čada)

Na česko-rakouské hranici chrastily zbraně. Policie a armáda si vyzkoušely ochranu 464 km dlouhé »čáry«. V akci bylo 500 policistů a 300 vojáků a jak řekl ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), co se týká času nasazení, selhali.

„Ideální čas pro nasazení policie a armády, který činí pět hodin, dnes dosažen nebyl,“ konstatoval ministr.

Ozbrojené síly obsadily hranici po celé délce, jak v Jihočeském, tak Jihomoravském kraji. „Kontrolovali jsme úplně všechny bývalé hraniční přechody včetně těch, které jsou určeny pro cyklisty a pěší,“ řekla Aha! mluvčí jindřichohradeckých policistů Hana Millerová.

Cílem cvičení bylo prověřit připravenost policie plnit úkoly v součinnosti s armádou. „Chceme být maximálně připraveni pro případnou rychlou reakci na rozhodnutí o znovuzavedení hraničních kontrol. Neustále sledujeme dění v zahraničí a v případě vyhrocení situace budeme chránit bezpečnost a zájmy občanů České republiky,“ uvedl policejní prezident Tomáš Tuhý.

Byly kolony
Na frekventovaném přechodu v Dolním Dvořišti se občas vytvořila fronta ve směru do Česka. Plynulost provozu narušovaly kontroly, při nichž policisté a vojáci náhodně prohlíželi osobní i nákladní automobily.

Autor:  čad

Přečtěte si
-bello-
1. 10. 2015 • 22:37

to je bezva.Bude se hlídat na jihu , zatímco z Drážďan si sem odskočí do Teplic na kebab a zubní pohotovost v rámci Shengenu

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.