Nejslavnější vězeň Jiří Kajínek (54): Konečně doma! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nejslavnější vězeň Jiří Kajínek (54): Konečně doma!

Jiří Kajínek
Jiří Kajínek (ČTK – Petr Eret, René Volfík)

Konec experimentů! Vězeňská služba po dvou měsících převezla doživotně odsouzeného Jiřího Kajínka z Valdic zpět na Mírov, kde se náš nejslavnější vězeň v roce 2000 úspěšně pokusil o útěk. Kajínek si na změnu nestěžuje, protože je prý ve "své" cele a má svůj klid.

Říci o Kajínkovi, že je zase "doma" na Mírově, je samozřejmě trošku nadsazené. Tento muž je už dvacet let vězněn za dvojnásobnou vraždu, kterou mu plzeňský soud "přišil" na základě jediného svědectví Vojtěcha Pokoše, muže s kriminální minulostí. Kdyby tentýž případ byl souzen před americkým porotním soudem, musel by být svědek uznán za nevěrohodného a Kajínek pro nedostatek důkazů propuštěn.

Absurdnost Kajínkova případu spočívá i v tom, že zatímco "normální" vrazi dostávají za své činy často jen třináctileté tresty odnětí svobody a ještě jsou za dobré chování propouštěni po vypršení poloviny trestu, Kajínek si už v base odpykává pomyslnou třetí vraždu, kterou ani spáchat nemohl. Nikdy se navíc k vraždám nepřiznal a soudy z nepochopitelných důvodů odmítají jeho žádosti o obnovení procesu.



Autor:  al

Přečtěte si
egyptanka
14. 8. 2015 • 10:28

Konečně doma? Já bych Vám Aháci takový domov přála a abyste tam shnili. To není dobrý nadpis ani jako vtip.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.