Policista-hrdina zabránil masakru! Muž (36) chtěl vraždit: Mířil revolverem na lidi... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Policista-hrdina zabránil masakru! Muž (36) chtěl vraždit: Mířil revolverem na lidi...

Policista David z Třemošné svým hrdinstvím zachránil zřejmě životy pěti lidí.
Policista David z Třemošné svým hrdinstvím zachránil zřejmě životy pěti lidí. (Foto pro Aha!: Michal Kindl, krimi-plzen.cz)

Nabitá zbraň a rudo před očima! Scénář podobný masakru v Uherském Brodu proběhl v Třemošné u Plzně! Šílenec (36) mířil v ranních hodinách pistolí na lidi na náměstí a chtěl vraždit…

»Obr«, asi 150kilový chlap jako hora, neunesl rozchod s přítelkyní a chtěl se zřejmě pomstít světu. Vzal revolver a šel na náměstí v Třemošné střílet. „Ohrožoval asi pět lidí. Když přijela policejní hlídka, zamířil na ně,“ řekl serveru Krimi-plzen.cz svědek události. Dva muži zákona tasili zbraně a drželi útočníka v šachu. Neustále mířil na mě nebo kolegu. Na hruď i na hlavu. Prst ze spouště nesundal,“ popsal zasahující policista David. Když se začal střelec otáčet zbraní zpět k lidem, zakřičel: „Kam míříš, já jsem tady!“ Jeho parťák pak naznačil všem, ať zmizí. Drama skončilo po více než hodině, kdy agresora zneškodnila zásahovka. Co následovalo pro Davida a jeho kolegu? „Normálně jsme dosloužili šichtu,“ zasmál se.

Přečtěte si
mira42
12. 8. 2015 • 07:52

Při namíření na policisty měli tito okamžitě střílet byť by byl pachatel pod vlivem alkoholu či drog. Tyto návyky by neměly být polhčující oklnost.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.