Obžaloba o Ladislavovi O. (49): Ivetu B. (49) vyválel ve výkalech a znásilnil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Obžaloba o Ladislavovi O. (49): Ivetu B. (49) vyválel ve výkalech a znásilnil!

Ladislav O. čelí obžalobě z ublížení na zdraví, vydírání, znásilnění, porušování domovní svobody, nebezpečného vyhrožování. Hrozí mu 12 let vězení.
Ladislav O. čelí obžalobě z ublížení na zdraví, vydírání, znásilnění, porušování domovní svobody, nebezpečného vyhrožování. Hrozí mu 12 let vězení. (Foto Aha!: Jiří Nováček)

Takhle si vysněnou lásku Iveta B. (39), určitě nepředstavovala. Její roční soužití s Ladislavem O. (49) v činžáku v Brně-Husovicích skončilo nechutným napadením a znásilněním.

Hrozivé chvíle prožila loni v květnu. Domácí násilí se na ní ale krutě podepsalo – začala se bát lidí a soud proto jedná v její nepřítomnosti. Iveta totiž nesnese pohled na muže, kterého kdysi milovala. Ladislav O. podle obžaloby svou údajně opilou partnerku loni na jaře po tvrdé hádce hodil na postel. Brutálně ji zmlátil, položil na její tělo desku od stolu a sedl si na ni. Druhý den v bití pokračoval. Řval na ženu, že ji zabije. „Zlomil jí dvě žebra, praštil do břicha tak, že se pokálela. Zkrvavený obličej jí vymáchal v exkrementech. Večer ji pak znásilnil,“ stojí v obžalobě.

Nezaměstnaný rodák z Nového Jičína s trvalým bydlištěm na brněnské radnici za to čelí u soudu obžalobě z ublížení na zdraví, vydírání, znásilnění, porušování domovní svobody a nebezpečného vyhrožování. Včera požádal o propuštění z vazby, kde sedí už víc jak rok. To soudkyně zamítla a zároveň rozhodla, že 1. září vynese rozsudek. Ladislavu O. hrozí, že v base stráví příštích 12 let.

Jak se Ladislav O. hájí?
„Iveta napadala mne, a já se jen bránil,“ tvrdí obžalovaný. Potyčka se podle něj strhla poté, když ji po sprchování nahý přišel otevřít dveře. „Myslela, že jsem v bytě někoho měl. Začala proti mně šermovat nožem,“ bránil se obžalovaný. „Ona hodně pila. Když nebylo po jejím, byla nepříčetná,“ tvrdil u soudu. V obžalobě státní zástupkyně ale píše: „Napadená žena vzala z posledních sil z linky kuchyňský nůž. Uklouzla na vlastních výkalech a v boji na zemi muže nožem zranila. Ten ji poté do výkalů namočil obličej a žena se pozvracela.“

Před domácím násilím nezavírejte dveře
Ubližují vám vaši blízcí a už nevíte, jak dál? Obraťte se o bezplatnou pomoc na odborníky. Oběťmi domácího násilí nejsou jen ženy, ale i muži, děti, senioři… Kam volat?

Bílý kruh bezpečí – 116 006, non-stop, bezplatně
Dona linka – 251 511 313, non-stop
Linka seniorů – 800 200 007, denně od 8 do 20 h
Linka bezpečí pro děti – 116 111, non-stop, bezplatně

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.