Sestra Věra M. (50) obžalovaná z vraždy 6 pacientů: Morfium prý píchla do žíly a pacienta nechala v bezvědomí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Sestra Věra M. (50) obžalovaná z vraždy 6 pacientů: Morfium prý píchla do žíly a pacienta nechala v bezvědomí!

Obžalovaná Věra M.
Obžalovaná Věra M. (Foto Aha!: Karel Kopáč)

Věru M. (50), obžalovanou z vraždy šesti pacientů vpíchnutím draslíku přímo do žíly, svědci ani tentokrát před soudem nešetřili.

Jedna ze sester uvedla, že její onkologicky nemocné matce podala Věra M. chybně morfium. „Měla ho dostat pod kůži, píchla jí ho ale do žíly,“ uvedla sestra s tím, že takto aplikované morfium víc utlumuje. Prý si to pak spolu vyříkaly, vedení to ale nijak neřešilo. Později se dozvěděla, že Věra M. údajně prohlásila, že její matka stejně umře. Svědci také hovořili o pacientovi s rakovinou, který byl po noční službě Věry M. nalezen v bezvědomí. Měl velmi nízkou hladinu cukru, což tehdy přikládali zánětu. Mohlo se to ale podle nich stát i nějakou chybou, podle lékaře Jana Nováka například po podání inzulinu. Věra M. se prý bránila, že když odcházela, byl pacient při vědomí.

Vyvěsila telefon a četla si

Zdravotní sestra Anna J. u soudu vylíčila případ z roku 2006, kdy s Věrou M. sloužila noční na oddělení akutních lůžek. Ráno prý zjistila, že bylo vyvěšené sluchátko od telefonu, kterým si pacienti přivolávali pomoc. „Sestry nás upozornily, že na pokojích svítí světla alarmu, telefon ale nezvonil,“ řekla. Dodala, že sluchátko bylo položené mimo, nikoli špatně zavěšené. Věra M. si prý četla. Pomoci se tehdy nedovolalo několik pacientů.

 

Autor: 

Přečtěte si
ararat
27. 6. 2015 • 14:12

ty to taky nemáš v hlavě v pořádku,jsi prostě mimoň bez mozku,napsat takovou hnusotu

-bello-
26. 6. 2015 • 22:29

Tady vypadá jak sestra Vlastičky Parkanový.Ta soudem už taky prošla , ale vyšetřovatelů marná snaha ....zůstala bezúhonná

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.