10 let od smrti herecké legendy Jiřího Kodeta (†67): Smutná zpověď vdovy o jeho vnučkách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

10 let od smrti herecké legendy Jiřího Kodeta (†67): Smutná zpověď vdovy o jeho vnučkách!

Po smrti Jiřího Kodeta začala jeho žena Soňa žít opravdu naplno.
Po smrti Jiřího Kodeta začala jeho žena Soňa žít opravdu naplno. (Aha! - Martin Přibyl, Martin Pekárek)

Neuvěřitelných 38 roků prožila po boku Jiřího Kodeta (†67). Přestože od smrti legendárního herce uplynulo už deset let, vdova Soňa (70) ho má stále nablízku. Doma má jeho fotku v rámečku, zapaluje u ní svíčku a s mužem si povídá!

„Jsme spolu vlastně každý den. Nebylo to pro mě jednoduché, když mě opustil. Je hrozně těžké, když vám zemře někdo takhle blízký. Odešel s ním i kus mého života. A tak jsem si vytvořila k jeho odchodu určitý přístup,“ svěřila se deníku Aha! Soňa Kodetová. Svíčku zapálila i včera, v den výročí hercovy smrti. „Když jsem dělala státnice nebo kdykoli jsem prožívala něco těžkého, tak jsem si s ním povídala, aby byl se mnou v tu chvíli,“ vyprávěla vdova, která po manželově odchodu začala studovat a  dokončila vysokou školu.

Jejich vnučky, vyjma jedné, znají dědečka jen z fotografie. Zatímco nejstarší dcera herečky Báry Kodetové (44) Lily (14) ho ještě zažila, Violetka (7) a Sophie (5) se narodily až po jeho smrti. „Když manžela vidí ve filmu, tak hned hlásí, že je děda v televizi. A znají ho i díky fotografiím. Vystavené máme nejen jeho, ale i fotky celé rodiny a rádi vzpomínáme,“ usmála se Soňa Kodetová.

Byl to »pyžamář«

Představitel filmových elegánů, který uměl nosit oblek i frak, prý doma nejraději chodil v pyžamu. „Nebavilo ho neustále se převlíkat, takže pokud nemusel, byl v županu nebo pyžamu. Pracoval v nich i na zahradě, na které nejraději trávil čas,“ svěřila vdova. „Takže ten úžasný elegán byl doma kolikrát k nepoznání,“ dodala se smíchem Soňa s tím, že měl mnoho pyžam jak slušivých, tak neslušivých!



Přečtěte si
jity
26. 6. 2015 • 13:46

Zajímavé jak na něj jedna vzpomíná s úctou a ta předešlá manželka pana Kodeta tvrdí, že ji mlátil. Jeho přátele zase na něj vzpomínají jak se v Ostravě posmíval horníkům, když jeli domů unaveni z noční směny.

ivoadler
26. 6. 2015 • 11:18

Nikdy jsem ho neměl rád. Byl to takovej libovej frajer.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.