Rozdíly honorářů v Lídě Baarové: Cizinci boháči, Češi chudáci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rozdíly honorářů v Lídě Baarové: Cizinci boháči, Češi chudáci!

Lídu Baarovou hraje Táňa Pauhofová, na snímku se Simonou Stašovou, která hraje hereččinu matku.
Lídu Baarovou hraje Táňa Pauhofová, na snímku se Simonou Stašovou, která hraje hereččinu matku. (Foto Aha!: Martin Sekanina, Martin Přibyl, David Kundrát, Marek Pátek)

Všichni hrají skvěle, ale v jejich honorářích jsou propastné rozdíly! Simona Stašová (60), Pavel Kříž (54) a další čeští herci ve velkofilmu Lída Baarová dostanou za natáčecí den okolo 10 000 korun. Jejich zahraniční kolegové berou totéž, ale v eurech!

Peníze jsou vždycky ožehavý problém. Rozpočet filmu o slavné hvězdě stříbrného plátna, který právě točí Filip Renč (49), je 80 milionů korun. Není to málo, jenže honoráře zahraničních představitelů hlavních rolí jsou v přepočtu 270 tisíc korun za natáčecí den. A do kategorie zahraničí už od roku 1993 patří také představitelka Lídy Baarové, Slovenka Táňa Pauhofová (31). I ona běžně inkasuje eura.

„Pokud jde o německé a rakouské herce, jako je například Gedeon Burkhard v roli herce Fröhlicha a Karl Markovics coby říšský ministr propagandy Goebbels, jsou zvyklí běžně brát za natáčecí den deset tisíc eur,“ prozradil deníku Aha! člověk, který už léta působí jako filmový producent. Statisícové rozdíly v honorářích by ovšem nadělaly pořádně zlou krev. „Produkce to vyřešila šalamounsky. Nabídla hercům ze zahraničí podíl na zisku z filmu, a oni, pokud vím, přijali,“ vysvětlil zdroj. Pokud bude z Lídy Baarové kasovní trhák, vydělají majlant. Když ale u diváků propadne, točili skoro zadarmo.

Nicholson 
vydělal miliony
Když v roce 1969 oslovili tvůrci flmu Bezstarostná jízda tehdy již populárního Jacka Nicholsona (78), nemohli mu nabídnout odpovídající honorář. Film měl totiž rozpočet pouhých 400 tisíc dolarů Nicholsonovi se ale líbil scénář, tak přistoupil na to, že půjde do rizika a počká si až na procenta z prodeje. Film měl obrovský úspěch, stal se jedním ze symbolů 60. let a vynesl dohromady přes 50 milionů dolarů!. Pár z nich dostal i Jack. A taky první nominaci na Oscara.



Přečtěte si
mazliva.samicka
5. 6. 2015 • 07:14

Ten film bude určitě pecka...asi jako Jan Hus...s Hádkem...

mandat
4. 6. 2015 • 12:07

To neni nic noveho.

jity
4. 6. 2015 • 10:47

Poplatky za televizi se platily vždycky, nevím proč by měl někdo je mít zadarmo. Jak to říkáš někteří dementi by jen nastavovali ruce.

mord
3. 6. 2015 • 20:44

no a co hlupáku? Taky na tu televizi určitě čumíš a podle tvého stupidního fňukání hodně. Tak plať, to je v pořádku mně platit televizi nevadí jenom dement jako ty si myslí, že všechno je zadarmo

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.