Poctivá klasika z másla a máslových sušenek. To jsou tvarohové řezy podle Veroniky Poláčkové
Poctivý moučník z másla a máslových sušenek. A samozřejmě s tvarohovou vrstvou!
POTŘEBUJETE:
300 g světlých máslových sušenek
80 g másla pokojové teploty
Na tvarohovou vrstvu:
1 kg měkkého tvarohu z vaničky
3 lžíce solamylu
6 vajec
170 g krystalového cukru
JAK NA TO:
Sušenky dáme do mikrotenového sáčku a válečkem nebo paličkou na maso rozdrtíme na malinké kousky. Rozdrcené sušenky vysypeme do misky a přidáme k nim máslo pokojové teploty. Nejlépe rukou z obou surovin vytvoříme těsto. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem, dáme na něj těsto a malým válečkem vyválíme stejnoměrnou vrstvu. Do misky rozklepneme všechna vejce, přidáme cukr a vyšleháme. Do druhé větší misky dáme tvaroh, solamyl a prošleháme, přidáme vyšlehaná vejce s cukrem a znovu vše šleháme. Na sušenkový základ nalijeme tvarohovou vrstvu a uhladíme dohladka. Koláč dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C – takto pečeme 15 minut, potom teplotu snížíme na 120 °C a pečeme ještě 50 minut.