Zítra může být až 30 stupňů! Jenže pak přijde peklo! Které kraje by se měly bát? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zítra může být až 30 stupňů! Jenže pak přijde peklo! Které kraje by se měly bát?

Podle moteorologů mohou přijít i silné přívalové deště! (ilustrační foto)
Podle moteorologů mohou přijít i silné přívalové deště! (ilustrační foto) (Aha! – Alexander Malachovský)

Úterý bude ve znamení letních teplot, které ale odpoledne a večer vystřídají silné bouřky. Bouřky mohou někde doprovázet přívalové srážky, kroupy a nárazy větru, uvedli meteorologové na webu. Bouřky se očekávají po 14:00 v západní polovině Čech, poté se přesunou na východ.

V úterý bude na území České republiky vrcholit příliv velmi teplého vzduchu, teploty vystoupí na 24 až 28 stupňů Celsia. Nelze vyloučit, že výjimečně může být pokořena i hodnota 30 stupňů. Od západu pak přijdou bouřky, občas velice silné.

"Předpokládáme, že se silné bouřky začnou odpoledne vytvářet nejprve v západní polovině Čech, později odpoledne a večer je jejich výskyt pravděpodobný i ve východních Čechách a na Českomoravské vrchovině," uvedl ČHMÚ.

Výstraha platí od úterý 14:00 pro Prahu, Středočeský, Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský, Liberecký a Ústecký kraj. Odpoledne v 17:00 pak začne platit i pro kraje Pardubický, Královéhradecký a Vysočina.

Ve středu se citelně ochladí a rtuť teploměru se podle aktuální předpovědi vyšplhá už jen na 14 až 18 stupňů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.