Křupavý květák v kukuřičné strouhance, který nevaříme? Jde to, podle receptu Jany Remkové
Křupavá dobrota, kterou si zamilujete!
POTŘEBUJETE:
1 květák
2 vejce
2 lžíce hladké mouky
mléko
sůl
kukuřičnou strouhanku
olej
JAK NA TO:
Květák nevaříme. Syrový jej rozebereme na růžičky, které vydatně osolíme. Vejce lehce osolíme a vyšleháme je s hladkou moukou na řidší těstíčko. Růžičky květáku pak obalíme v těstíčku a v kukuřičné strouhance (koupíte ve zdravé výživě). Na pekáč si rozprostřeme pečící papír, který pomažeme olejem, poklademe jej růžičkami květáku a každý kousek pokapeme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova, občas obrátíme, abychom jej měli opečený ze všech stran. Podáváme klasicky s bramborem a zeleninovým salátem. Takto upravený květák je zdravější a krásně křupavý.