Dokonalá chuťovka: Žampiony plněné mletým masem podle Ivany Bartuškové
Dobrota pro milovníky žampionů a mletého masa v jednom!
POTŘEBUJETE:
12 větších žampionů
600 g mletého masa
1 rohlík
1 cibuli
½ brokolice
2 vejce
strouhanku
sůl
mletý pepř
směs koření na mletá masa
4 stroužky česneku
olej
JAK NA TO:
Nejdříve si očistíme kloboučky žampionů a vyskládáme je na plech s pečicím papírem. Dále připravíme masovou náplň – maso osolíme, opepříme a ochutíme kořením na mletá masa, přidáme vejce, namočený rohlík a prolisovaný česnek. Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a přidáme do směsi. Potom přidáme spařenou brokolici, kterou pokrájíme na malé kousky, vše zamícháme a pro zahuštění můžeme přidat trochu strouhanky. Směsí naplníme houbové kloboučky, trochu podlijeme vodou a dáme zapéct dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem.