Ruský armádní soubor jedním hlasem vzkazuje Čechům: Alexandrovci podporují Zemana! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Ruský armádní soubor jedním hlasem vzkazuje Čechům: Alexandrovci podporují Zemana!

Ruský armádní soubor Alexandrovci se postavil za Zemana.
Ruský armádní soubor Alexandrovci se postavil za Zemana. (Foto Aha! – Marek Pátek, Ladislav Křivan)

Ruský armádní soubor Alexandrovci nechápe, co Čechům vadí na cestě prezidenta Miloše Zemana (70) do Moskvy na oslavu výročí konce války. „Vždyť jsme vás osvobodili my!“ vzkazuje dvousetčlenný soubor a jako jeden muž se postavil za českého prezidenta.

„Jsme velmi rádi, že právě český prezident podporuje naše turné, a dokonce se chystá na oslavy 70. výročí konce války do Moskvy. Všichni Rusové to vnímají velmi pozitivně,“ okomentoval napjatou situaci na české politické scéně sólista Vadim Ananěv.

Miloš Zeman svoji přítomnost na oslavách zdůvodňuje potřebou uctít památku 140 tisíc rudoarmějců, kteří padli při osvobozování Československa. Pravicové strany i někteří koaliční politici však tento krok kritizují s poukazem na současnou agresivní politiku Ruska vůči Ukrajině, včetně okupace Krymu. Většina šéfů států EU navíc účast odmítla...

„Nějak nedokážu pochopit, co v Česku lidem vadí. Je potřeba nezapomenout na to, že právě ruská armáda osvobodila českou zemi od nacistů. Je velmi smutné, že na to zapomínají ostatní státníci a odmítají na oslavy dorazit,“ popsal Ananěv názory, které převládají v souboru Alexandrovci. „Vašeho prezidenta si vážíme natolik, že budeme šťastní, pokud přijme pozvání a stane se čestným hostem našeho koncertu,“ dodal Vadim. Zda prezident pozvání přijme, bude jasné až v říjnu, kdy koncert navštíví devět českých a moravských měst.

Členové souboru jsou výhradně muži vybíraní ve velmi přísných konkurzech. Jejich vystoupení se skládají jak z ruských národních písní, tak církevních skladeb, ale provozují i moderní hudbu. Po rozpadu Sovětského svazu vystupovali před papežem Janem Pavlem II., zpívali také na koncertech se známou finskou hudební skupinou Leningrad Cowboys. Z našich umělců s nimi vystupoval např. i Karel Gott.

Soubor se jako nástroj propagandy uplatnil i loni při vpádu Rusů na ukrajinský Krym, když nazpíval ódu na své maskované vojáky.



Přečtěte si
bella.
11. 4. 2015 • 21:19

bum-bac-bum výborný postřeh

bella.
11. 4. 2015 • 21:18

spring1 on je to dědek z nuda pláží, šmíruje a slintá. Za chvíli má " season " , to se natře řepkovým olejem a smrdět bude ještě víc....jupíííí

bella.
11. 4. 2015 • 21:07

eisenbieger máš v tom bordel, se nedivím.Demence a kognitivní funkce jsou fuč , jupíííí jsi blbej

bella.
11. 4. 2015 • 21:04

spring1 díky , jupííí, takže impotent a echt senil

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.