Roman Vojtek dva dny po narození syna: Dohoda o dětech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Roman Vojtek dva dny po narození syna: Dohoda o dětech!

Manželé se na péči o dětech dohodli dva týdny před porodem.
Manželé se na péči o dětech dohodli dva týdny před porodem. (Foto Aha! – P. Machan, D. Kundrát, M. Hykl, M. Pátek, ara)

Jsou mu teprve dva dny, ale jeho život je do posledního puntíku i koruny naplánovaný. Syn Romana Vojtka (42) Benedikt se sice narodil dva dny před termínem rozdělenému páru, o maminku ani tatínka ale ochuzen nebude.

Herec dal manželce vale tři týdny před porodem, ale během pár dní stihli i přes nepříznivý psychický stav vyřešit to nejdůležitější – finance a děti.
„Aby byla Terezka co nejvíc v klidu a porod proběhl co nejvíce v klidu, tak jsme se domluvili na penězích, které budu dávat jí i na obě dvě děti po dobu než začne pracovat a bude doma s dětmi. Domluvili jsme se na péči, chci se v rámci možností o své děti starat. A domluvili jsme se i na části majetkového vypořádání,“ řekl před dvěma týdny Vojtek v rozhovoru, kde přiznal, že rodinu opustil, protože nebyl šťastný.

Vzhledem k šestinedělí je jasné, že nyní bude Benedikt ve stoprocentní péči matky. Vojtek manželce dokonce navrhoval, že by se rád nastěhoval zpět do Řitky, aby jí byl po ruce v případě nouze. Jakmile to ale bude možné, Vojtek bude chtít miminko vídat více.

Jak to může vypadat?

1)    Střídavá péče – Manželé se můžou dohodnout na střídavé péči, což by znamenalo, že by obě děti měly dva domovy. Jeden v Řitce u matky a druhý na Malé Straně v pronajatém bytě u otce. Vzhledem k povolání herce by to měl Vojtek dost náročné.

2)    V péči matky – Roman by si děti bral ve stanovenou dobu, na které by se oba shodli. Což zatím takhle funguje s téměř pětiletou dcerkou Editkou.

Názor odborníka
„Rodiče se v principu dohodnout mohou na čemkoliv, konečné slovo má ale soud,“ vysvětluje advokát JUDr. Pavel Novák z Vila Advokát. Zájmy dětí zastupuje u soudu orgán sociálně právní ochrany děti (tzv. sociálka). A soud posvětí dohodu rodičů pouze tehdy, pokud dojde k závěru, že dohoda není v rozporu se zájmy nezletilých dětí.



Autor:  kl

Přečtěte si
xsedmikraska
18. 3. 2015 • 16:52

Souhlas. Správná chvíle pro zlou zprávu není. Jen se lidé dělí na dvě skupiny. Někteří to zlo dokáží vystřelit a neřeší nic. Někteří zvažují, aby to podali co nejšetrněji a hlavně ne v době, kdy na tom druhý není nejlépe. Dovolím si oponovat, že není pro ženu tragédií, když je těhotná, před porodem a její milý ji sdělí, že s ní už nechce být. Je to ztráta a ta bolí. Kdyby byli bezdětní, je to jiné. Paní si bude hůře hledat stálého partnera, když má již dvě děti! Možná o Vojtkovi si již brzo přečteme, že sám není. Vše ukáže čas. Jsem ráda, že já nemusím spoléhat jen sama na sebe!

nicnezpravda
18. 3. 2015 • 15:45

„Aby byla Terezka co nejvíc v klidu a porod proběhl co nejvíce v klidu, tak jsme se domluvili na penězích, které budu dávat jí i na obě dvě děti po dobu než začne pracovat a bude doma s dětmi. A pak jako nic ? Alimenty se mají platit minimálně do 18 let věku dítěte..

prasulka
18. 3. 2015 • 12:08

SOUHLAS

qwertina
18. 3. 2015 • 11:54

subrosa1976
18. 3. 2015 • 10:49

Pokud někdo není ve vztahu šťastný, chápu, že musí odejít a nebýt s někým ze soucitu. To je přeci běžný život. A otázka správné nebo nesprávné chvíle je velmi obtížná i pro toho, kdo se pro odchod rozhoduje. Ona totiž "správná" chvíle pro rozchod není nikdy!!! Ani když je Vám 20, 30, 40, ´70 nebo když jste bez dětí, nebo s dětmi malými, velkými, ani v těhotenství, ani po něm, ani když jsou děti ve školce nebo ve škole. Prostě není NIKDY!!! Je dobré se naučit v životě spoléhat se sám na sebe. Hodnocení, zda před porodem, nebo po porodu v šestinedělí, nebo po něm??? Co to je za blbost. Víte kolik lidí někdo opustí když onemocní rakovinou, nebo jsou upoutáni na lůžko a odkázáni na cizí pomoc!!!! Tento případ opravdu není žádnou tragédií. Paní je zajištěná, o děti bude postaráno a mnohdy děti ve střídavé péči jsou šťastnější než děti, kteří mají oba rodiče, ale třeba sociálně slabé, nemocně, dementní alkoholiky a podobně!! Jen, že je pan Vojtek herce, je známý, tak je podle Vás špatný!!!! Není!!! je normální, jako Vy všichni. Paní přeju klidné šestinedělí, kdy případně hrozí duševní a emoční labilita, ale to je vše. Život se jí opravdu nezhroutí!!!! To mi věřte. A soucit není nic, co by vztahu prospělo. Víte život je krátký. Musíme umět žít každý sám za sebe a se sebou. V případě závazků se o ně postarat ať už jde o psa, děti, nebo cokoliv živého!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.