Podivný osud Zdeňky Baldové (†73): Zákeřnou majitelku domu obcházela smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Podivný osud Zdeňky Baldové (†73): Zákeřnou majitelku domu obcházela smrt!

Fotografie
Fotografie (internal)

Nikdy neměla hlavní roli, přesto ji diváci znají a postavy, které hraje, milují. Dobrotivě vyhlížející Zdeňka Baldová hrála vždy role laskavých tetiček, babiček, vrátných a domovnic. Dokud nepřišla jiná nabídka. Ta se jí možná stala osudnou…

V divadle na Královských Vinohradech objevila Baldová svůj talent pro komiku a její vtipné přeřeky se staly legendárními. Její »bláboly« ji poté publikum odpouštělo i v Národním divadle. Zdeňka Baldová se postupně dostávala i do filmu. Poprvé zazářila ve snímku, tenkrát ještě němém, s názvem Neznámé matky v roce 1921.

Komedie Obrácení Ferdyše Pištory pak v podstatě předurčila její role po zbytek života. Byla to milá, dobrotivá paní (sousedka, maminka, tetička…) s trefnými a rázovitými hláškami, kterými dostávala diváky do kolen. Nejtypičtější z nich byla role tetičky Oldřicha Nového a Nataši Gollové ve filmu Eva tropí hlouposti. Jenomže na konci kariéry dostala nabídku na první negativní roli. Zahrála si zákeřnou majitelku domu ve snímku Morálka paní Dulské. A bohužel osud chtěl, aby první a zároveň negativní rolí rozloučila se všemi fanoušky. Na konci září roku 1958, týden po premiéře, zemřela. Více je o životě legendární herečky napsáno v knize Hvězdy stříbrného plátna.

 

Přečtěte si
aurora45
16. 2. 2015 • 19:14

Já nevím, proč se vždycky nechám zlákat na článek o mně oblíbeném člověku. Ten článek je debilní od titulku Navíc - jak to, že paní Baldová nehrála nikdy hlavní roli? I ten idiot, který článek psal, zrovna jeden film zmínil - Morálka paní Dulské,dále měla hlavní roli ve filmu Páté kolo u vozu!!!

mulissa
15. 2. 2015 • 17:12

No já sem moc nelezu,ale musím se smát,jak tady.a ne jen tady-všichni posílají bulvár do zádele a že ty titulky jsou zavádějící!!Ale o tom to přece je a myslím,že už by to lidi mohli dávno vědět!A myslím,že to není jen tím bulvárem-když jsem ještě bydlela v Praze,tak jsem musela někdy i do metra a tam postávali ti kameloti s Večerní Prahou a to byly teprve hlášky!!!Mrtváááá matka s dítětem ve křovíííí!!!!,Óběsila se na klicééé,a jiné a jiné!!!!A lidi kupovali jak zběsilý!!!!Nakonec i když si to člověk koupil,tak tam bylo skoro to,co vykřikovali,ale vlastně to konkrétní téma tam nikdy nebylo,taky jsem nikdy neviděla,že by někdo přišel tomu kamelotovi vynadat!Tam jsou možná ty začátky takových nadpisů a titulků!A jinak jsem se už x-krát přesvědčila,že to co napíšou v bulváru,tak je většinou pak pravda!Bohužel!Není šprochu,aby na tom nebylo pravdy trochu.....

pozorovatel2013
15. 2. 2015 • 15:46

Podivný osud? ne, byla to úžasná herečka. Škoda že nemůže paní Baldová vstát z hrobu, a zkopat bulvár do hlavy, aby se jim v té makovici konečně rozsvítilo. Co článek, to sr.ač.ky.

pozorovatel2013
15. 2. 2015 • 15:42

Plesk a Aha to je teda bulvár, že? Co jste to zase napsali vy bando jedna? normálně bych takové lidi propustil. V nadpise jste napsali : Zákeřnou majitelku domu obcházela smrt, ale když si někdo přečte nadpis tak pak bude myslet že herečka byla zákeřná atd atd, bulváre jdi už do pr.de.le! Za takové žvásty berete prachy? ŠMEJDI!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.