Senzace v Mongolsku: 200 let stará mumie může obživnout! Mnich je prý jen v extrémním transu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Senzace v Mongolsku: 200 let stará mumie může obživnout! Mnich je prý jen v extrémním transu

Fotografie
Fotografie (internal)

Nález 200 let staré mumie mnicha v Mongolsku bude patřit k největším objevům poslední doby. Ještě o úroveň výš ale nález posunulo vyjádření předních buddhistů. Ti tvrdí, že mnich není mrtvý!

Mnich pořád přetrvává v pozici lotosového květu (tureckého sedu) a vypadá, jako by stále meditoval. Tělo bylo objeveno ve vesnici Songinokhairkhan minulý týden, údajně bylo zabaleno v kravské kůži. Zabavili ho pašerákovi, který ho chtěl prodat na černém trhu. Vědci neuvěřitelný nález v současné době zkoumají v hlavním městě Mongolska Ulánbátaru.

Meditační trans
Jasno už ale mají přední buddhističtí myslitelé: doktor Barry Kerzin, osobní lékař tibetského vůdce Dalajlámy, uvedl, že mnich není mrtvý, ale upadl do vzácného hlubokého meditačního transu, který je nazýván tukdam! „Tento stav může vést k tomu, že se stane Buddhou,“ tvrdí doktor.

2230681:gallery:true:true

Učitel legendy?
Podle jiných vědců by tělo mohlo patřit muži, jenž byl učitelem věhlasného lámy z 19. století Dashi-Dorzha Itigilova. Ten proslul tím, že po smrti se jeho tělo prakticky vůbec nerozkládalo! Jeho tělo je od roku 2002 vystaveno v chrámu (rovněž v tureckém sedu), kde není chráněno před vlivy počasí, ani lidským kontaktem.

Buddhistů je půl miliardy  
* Buddhismus je duchovně-filosofický systém, původem z indického subkontinentu, jehož základ vytvořil Siddhárta Gautama, běžně známý jako Buddha, což znamená »osvícený«.
* Buddha žil a učil v severovýchodní Indii někdy mezi 6. a 4. stoletím př. n. l.
* Buddhismus praktikuje odhadem 350 – 550 milionů lidí.

Autor:  so

Přečtěte si
matylda-rut
6. 2. 2015 • 22:49

My víme o životě jako takovém velký prd. Věřím mnichům, ví mnohem víc, než my, kterým vládne materialismus.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.