Zdeptaný Michal David: Myšlenky na rozvod a sebevraždu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zdeptaný Michal David: Myšlenky na rozvod a sebevraždu!

Michal David si po smrti dcerky Michaely sáhl na dno.
Michal David si po smrti dcerky Michaely sáhl na dno. (Aha! – Martin Přibyl)

Hvězda socialistických diskoték a úspěšný autor muzikálů Michal David (54) si letos připomene jedno tragické výročí. Těžkých patnáct let uplyne od okamžiku, kdy manželům Davidovým zemřela devítiletá Míša na leukémii. Taková rána se nikdy úplně nezacelí. Zpěvák prošel těžkou krizí, kdy mu hlavou probíhaly hodně temné scénáře budoucnosti.

"Když člověk přijde o děcko, zhroutí se mu pod nohama celý svět. Absolutně jsem neměl chuť nic dělat, neměl jsem chuť žít," vypráví v dokumentu TV Barrandov Michal David o chvílích, kdy pomýšlel na vlastní smrt. Jediným světlým bodem v temnotách hitmakera byla starší dcera Klára (25). "Věděli jsme se ženou, že se musíme věnovat jí. Byla náš hnací motor. Kdyby nebylo Klárky, tak nevím, možná bychom se s Marcelou rozvedli, možná by bylo všechno jinak," říká zpěvák otevřeně.


Michal David nikdy nepřestane truchlit. "Dodnes mám velký šrám na duši. Období kolem jejích narozenin v září je u nás takové smutnější. Povídáme si o ní, jak by se změnila," popisuje smutný rodinný zvyk hitmaker ve své biografii. Zároveň se ukazuje, že mu není cizí nahlížet svět očima své tety, slavné kartářky Dagmar Kludské.
"Naše dcera Miška tu byla jen krátce a já jsem přesvědčen, že všechno způsobila její karma. Mezi lidskými dušemi je určitá hierarchie a ty, které mají postoupit výš, musejí prožít nějaké utrpení. Na cestách minulými životy, o kterých jsem se už zmínil, jsem Mišku už také potkal a třikrát opustil. Zřejmě mi to teď měla nějak vrátit, ale hlavně mě posunout o duchovní stupínek výš," píše v knize překvapivě.

Dokument Tajemství Michala Davida uvede TV Barrandov v pátek 30.1.2015 ve 22:00



Přečtěte si
anezat
30. 1. 2015 • 17:29

Děkuji, velmi zajímavé.

univerzalnizena
30. 1. 2015 • 13:47

nechtěla bych aby na me vlezla tahle kobliha s malym

xsedmikraska
30. 1. 2015 • 08:16

Je hodně těžké ztratit nejbližšího člověka a snad úplně nejhorší, ztratit dítě. Vše se děje pro něco. Je dobře, že Michal David našel cestu smíření se s osudem, přijmul je a pokračuje dál. Bolest nás činí pokornějšími, empatičtějšími, lepšími. A pokud existuje život na druhé straně, jeho dcerka se má určitě dobře a je šťastná, že její nejbližší se ze situací srovnali.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.