Tragické vymítání Satana, které změnilo historii: Trest dostali exorcisté i rodiče! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Tragické vymítání Satana, které změnilo historii: Trest dostali exorcisté i rodiče!

Tak vypadala během vymítání (drží ji její matka Anna).
Tak vypadala během vymítání (drží ji její matka Anna). (Reprofoto youtube.com)

Do svých patnácti byla veselou, přátelskou dívkou. Jenže pak ji podle jejích vlastních slov posedl ďábel. Kauza Němky Anneliese Michel (†23) se stala nejznámějším případem vymítání v historii.

Anneliese začala od roku 1968 propadat do záchvatů a měla vidiny, v nichž vystupoval ďábel. Svůj stav připisovala moci démonů. Ti jí prý našeptávali, že musí zemřít, aby vykoupila mládež žijící v hříchu.

Bezradní lékaři
Psychologické testy nepotvrdily žádnou chorobu, lékaři vyloučili i epilepsii. Rodiče Josef a Anna se proto obrátili na církev s žádostí o exorcismus. Toho se v roce 1975 ujali kněz Ernst Alt a páter Arnold Renz. Během vymýtání se stav dívky zhoršoval. Odmítala jíst, kousala sebe i ostatní, mlátila hlavou o zem. Alt a Renz si seance nahrávali, takže na páskách zachytili, jak Anneliese mluví chraptivým hlasem ďábla. „Nejhůř reaguje na svěcenou vodu,“ prohlásil Renz o dívce, která 1. července 1976 zemřela na dehydrataci a podvýživu (vážila 31 kg).Soud se vlekl
Její rodiče i exorcisté se dostali před soud kvůli zanedbání výživy (exorcismus v Německu byl a je legální). Po vleklém sporu dostali půl roku »natvrdo«, trest se pak zmírnil na tři roky podmíněně. Z hrobu Anneliese se stalo poutní místo, věřící ji považují za světici a podle jejího případu byl natočen mj. film V moci ďábla (2005).

Od smrti Anneliese prošlo vymítání velkými změnami. Církev se snaží důsledně oddělovat psychicky nemocné od posedlých. Přesto si stojí na svém, že ďábel existuje. Vatikán má proto k dispozici 250 certifikovaných exorcistů ve 30 zemích (z toho osm z nich je v ČR)!

Ti všichni jsou z řad kněží a vymítají z věřících démony tak, že vykonávají nejrůznější náboženské obřady. Papež František (87) zdůraznil, že Satan existuje a z toho důvodu exorcismus podporuje. Předvedl to i na veřejnosti, kde sám ďábla vymítal. Vloni na nedělní mši provedl své první vymítání – přistoupil k vozíčkáři, položil mu ruce na hlavu a muž se v tu chvíli vzepnul a pootevřel ústa. Po patnácti minutách se pak zase sesunul na vozíčku. „Exorcisté, kteří videozáznam viděli, nemají  pochybnosti: byla to modlitba za osvobození od zla, tedy exorcismus,“ informovala katolická televize TV2000. Vatikán ale sdělil, že se jednalo o obyčejnou modlitbu za nemocného.



Přečtěte si
beladona
24. 11. 2014 • 09:00

amplituda

maxovskej
24. 11. 2014 • 06:45

Pěkně debilní lít studenou vodu miminku na hlavičku,běžte z tím náboženstvím někam do prr. já se divím že už to dávno někdo nezakázal.(Lidská hloupost je ve své velikosti NESMRTELNÁ! ) JAN WERICH.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.