Šíp vyrukoval s pravdou: Co stálo za rozchodem s Uhlířem a kdo koho odkopl? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Šíp vyrukoval s pravdou: Co stálo za rozchodem s Uhlířem a kdo koho odkopl?

Karel Šíp se musel s kolegou rozloučit.
Karel Šíp se musel s kolegou rozloučit.  (Foto Aha! – Alexandr Malachovský)

Jaroslav Uhlíř (68) měl celý život velké štěstí na umělecké partnery. Tvořil s Karlem Šípem a dodnes píše písně se Zdeňkem Svěrákem. K tomu spolupracuje s dalšími osobnostmi českého šoubyznysu. Jenomže tvorba s prvním jmenovaným skončila nakonec rozchodem. Co se stalo?

Karel Šíp a Jaroslav Uhlíř prorazili společně v televizi a diváci je chtěli čím dál víc vidět na vlastní oči. Jenomže jak se ukázalo, tak se během různých show Uhlíř necítil ve vlastní kůži. „Když jsme se společně začali objevovat v televizi, lidé nás vnímali jako dvojici a vnikla poptávka, abychom vystupovali společně i jinde, po různých koutech republiky,“ říká v pořadu Tajemství Jaroslava Uhlíře jeho bývalý kolega Šíp.

„Jenomže Jarda je čistokrevnej muzikant a najednou se dostal do fáze, kdy ho lidé vnímali víc jako toho televizního komika, než hudebního skladatele, a to mu začalo vadit. Kdyby přišel a narovinu řekl, že už tu televizi dělat nebude, tak by to asi bylo lepší, než to pak nakonec bylo. Nakonec jsem to byl já, kdo navrhl, abychom se rozešli, i když mi srdce krvácelo,“ vzpomíná dále bavič Karel Šíp, kterému role komika nevadila. Rozpad komického dua ale nebyl prvním, který s Jaroslavem Uhlířem zažili.„Měli jsme skupinu Faraón. Patřil do ní i Jirka Schelinger, ale jakmile se mu dostavil první úspěch s písní Holubí dům, hodil mu lano František Ringo Čech, Schelinger odešel a naše skupina se po čase rozpadla,“ uzavírá Karel Šíp.



Přečtěte si
vigela
5. 6. 2016 • 21:10

Souhlasím. J. Uhlíř je kultivovaný pán, vždy jsem měla raději jeho.

x-ta
6. 1. 2015 • 13:32

..je úplně jedno,kolik Šíp za tu "estrádu" bere, ale že je megatrapnej , to je holý fakt....

ararat
14. 11. 2014 • 22:45

nikomu nic není do toho kolik za co inkasuje,typický jev čecháčka vidí sumu jako takovou,myslící že je to všechno jeho,a Všechnopárty je show velmi zdařilé a lidé se baví

anezat
14. 11. 2014 • 19:52

Podle mě je dobře, že se rozešli. J. Uhlíř je ve svém věku úžasný, má stále dobrou výkonnost, Šíp je trapný se Všechnopárty, za které inkasuje nekřesťanské peníze.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.