Rána pro nemocnou Brejchovou: Jeden z jejích nejdůležitějších mužů přišel o půl obličeje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Rána pro nemocnou Brejchovou: Jeden z jejích nejdůležitějších mužů přišel o půl obličeje!

Vladimíru Drhovi vděčí Jana Brejchová za mnohé úspěchy ve své kariéře!
Vladimíru Drhovi vděčí Jana Brejchová za mnohé úspěchy ve své kariéře! (Foto: Aha! - ara)

Vladimír Drha (70), který kvůli rakovině přišel o půlku obličeje, nad zákeřnou nemocí sice zvítězil, ale nemůže polykat, výživu dostává tři roky několikrát denně přímo do břicha a téměř nemluví.

Proto také režisér nikomu nezvedá telefony. Stará se o něho ošetřovatelka, ale především vnuk  E. F. Buriana (†55), herec Filip Rajmont (37) – Otík z Ulice, kterého Drha obsadil třeba do seriálu Velmi křehké vztahy. Navíc Rajmont je syn Drhových velkých přátel – režiséra Ivana Rajmonta (69) a herečky Kateřiny Burianové (68). „Filip za Drhou chodí téměř denně, dodává mu chuť do života. A Drha je skutečně optimistický. Rakovina je definitivně pryč, musí už ale nadosmrti žít s určitými omezeními,“ řekl Aha! Drhův i Rajmontův kamarád.


Drha je bojem s nemocí stále vyčerpaný. „Dojde si sotva tak pro cigarety,“ říká kamarád dvorního režiséra a velkého přítele Jany Brejchové (74). To vysvětluje i fakt, proč režisér herečku, se kterou natočil fantastická Citlivá místa, po jejím kolapsu ani jednou nenavštívil. „Všechno ho rychle unaví. A s prací scenáristy a režiséra je definitivní konec,“ netají Drhův blízký přítel. Brejchová: Film jsem musela zrušit
„Moc na pana režiséra myslím. Natočila jsem s ním několik filmů a velmi mě mrzí, že jeho poslední film Anglické jahody, jsem s ním už točit nemohla. Obsadil mě v něm, a já to těsně před natáčením musela zrušit. Začala úřadovat ta moje zrádná nemoc, kvůli které jsem stále pod dohledem lékařů,“ říká herečka.
Do čeho ji obsadil
Režisér Brejchovou obsadil do filmů Citlivá místa (1987), Na krásné vyhlídce (1993), Čarodějné námluvy (1997), Početí mého mladšího bratra (2000), O malíři Adamovi (2006) a do seriálu Velmi křehké vztahy (2007).
Přišel o půl obličeje
Před třemi lety Drhovi objevil zubař bulku v ústech. Byla zhoubná a lékaři mu proto museli postupně odebrat skoro celou pravou část tváře. Prodělal poté asi čtyřicet chemoterapií. Rakovinu ale Drha nakonec porazil. Je zdravý. Přesto lékaři dodnes odmítají přistoupit k obličejové transplantaci. Režisérův organismus je na ni moc vysláblý.



Přečtěte si
monkeymnau
5. 10. 2014 • 06:46

a co my s tim?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.