Tragédie při zřícení mostu ve Vilémově: Dělníky musí identifikovat příbuzní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Tragédie při zřícení mostu ve Vilémově: Dělníky musí identifikovat příbuzní!

Včera se na místě neštěstí už zase pracovalo.
Včera se na místě neštěstí už zase pracovalo. (Foto Aha! – Jiří Čada)

Rodiny čtyř mrtvých dělníků, kteří našli smrt v troskách zříceného mostu ve Vilémově na Havlíčkobrodsku, čeká ten nejtěžší úkol. Na patologii musí své blízké identifikovat.

Policisté už kontaktovali příbuzné tří Čechů a Slováka, kteří zřejmě pod sutinami zahynuli. Jména ale s určitostí budou moci říci až ve chvíli, kdy nad těly mužů jejich nejbližší řeknou: Ano je to náš... Objevily se totiž informace, že na stavbě mohli pracovat načerno.

Jeden (55) ze dvou zraněných Slováků byl již z nemocnice propuštěn, stav dalšího (47) se lepší. „Když má někdo zlomenou pánev a čekají ho rekonstrukční operace, tak se nedá říci, že stav je dobrý. Ale z hlediska života se nezdá, že by ho to teď mohlo ohrozit,“ řekl Jaroslav Malý z královéhradecké nemocnice.

Pro viníka 10 let

„Kriminalisté zahájili vyšetřování pro podezření z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti,“ informovala Aha! mluvčí policistů Dana Čírtková s tím, že viníkovi hrozí 3 až 10 let vězení.

Co se stalo?

Neštěstí se stalo ve čtvrtek odpoledne. Záchranáři a následně na místě byli do páteční druhé odpoledne, včera se na staveništi opět začalo pracovat. Bagry odstraňovaly zeminu ve svahu, která hrozila po pádu mostu sesuvem.

Autor:  čad

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.