Vaříme cvalem s Michalem: Králík na zelenině a víně - jarní dobrota nejen na Velikonoce
4
/
11
Prohlédnout znovu
Vaříme cvalem s Michalem: Králík na zelenině a víně - jarní dobrota nejen na Velikonoce
Šéfkuchař Aha! pro ženy Michal Řezáč.
|
Dan Černovský
Suroviny, které potřebujete k přípravě.
|
Dan Černovský
Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, očištěnou zeleninu na 1 cm kostičky, mrkev na měsíčky.
|
Dan Černovský
Zeleninu podusíme na pánvi s olejem, až zpění a pustí vodu.
|
Dan Černovský
Mezitím naporcujeme králíka: odřízneme zadek a rozpůlíme, oddělíme hřbet a přední běhy.
|
Dan Černovský
Maso opepříme čerstvě mletým pepřem a osolíme.
|
Dan Černovský
Polovinu osmahnuté zeleniny rozložíme do pekáče, na ni dáme porce masa a přidáme celé koření a bylinky.
|
Dan Černovský
Navrch rozložíme zbylou zeleninu a podlijeme kvalitním bílým vínem.
|
Dan Černovský
Pak přilijeme domácí zeleninový vývar a dáme králíka do vyhřáté trouby.
|
Dan Černovský
Pečeme při 200 °C asi hodinu doměkka (doba pečení záleží na druhu trouby).
|
Dan Černovský
Takto upraveného králíka doporučuje Michal podávat s bulgurem. Dobrou chuť!
|
Dan Černovský
Fešák Robert Urban je zpátky v Zoo: Nervózní a s novou kočkou!
Dcera o Lauferovi: Nezemřel na přístrojích a plány s pohřbem
Tajnůstkářka Pergnerová: Partner už ji oslovuje jiným jménem!
Studená sprcha pro fanoušky Gotta, obměkčí ještě Ivanu?
Slováčková v koncích: Bočanová už nevydržela mlčet
Mrazivé odhalení Holišové: Nechápu to, naříká Hana