Přehled mezd u desítek profesí: Kolik nejméně musíte brát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Přehled mezd u desítek profesí: Kolik nejméně musíte brát!

Pracujete na plný úvazek? Pak od Nového roku budete muset dostávat alespoň 11 tisíc Kč. Na ty se totiž ze současných 9900 Kč zvyšuje minimální mzda. Ale pozor! Tento plat se týká jen profesí, které zákon považuje za nenáročné. Podle toho, čím se živíte, může být mzda, kterou musíte minimálně dostávat, třeba i 22 tisíc. Tady je přehled profesí.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

Alena Brozova
15. 03. 2017 10:30

Kadlicek,ty blbe!Jak muzes napsat takovou kravinu?Jasne,ze driv se bralo mene,ale taky byly o mnoho mensi ceny,najmy...takze kdyz srovnavas,tak proboha vse se vsim!Jinak je ubohost napsat-hloupe uklizecky!Jsi tydyt?Ja mam stredni vzdelani,jsem textilni chemicka,a uklizim na zs-mam 8000kc!Snad mas nejake vzdelani,aby jsi zjistil,ze to je POD 10000kc A vis co,zkuz si za 6 hodin uklidit 1200m2 denno denne!Pak machruj....

kadlicek
13. 11. 2016 23:12

Boha, je to možné takové penize, pokud jste starší tak jistě pamatujete jaké to bylo za té hnusné šedivé totálitní doby kdy sme makali jako zběsilí a byli jsme rádi, že sme měli 2 a půl tisíce a teď nikdo, ani ty hloupé uklízečky pod 10.000,- nemaj.
A pak že se nám žije špatně. Eště že jsme my mladí tehdáj v tom 89´ pozvedli ten prápor svobody a demográcije, který hrdě nesem vstříc šťastnej světlej budoucnosti a lepším zítřkům.

lahny
14. 11. 2016 11:41

Právě, že si pamatuju totalitní doby a jak jsem tam jako dělník na tři směny měl lépe než dnes jako dělník na tři směny.Za totality jsem si v osmdesátých letch za 4 roky ušetřil z platu já 2500, manželka 1800 (vše v čistém) a přídavků na 3 děti 660 Kčs na Š120.Dneska si za 4 roky jako dělník na tři směny na české auto neušetřím.
Tenkrát se za 4 roky nezvedly ceny potravin, vody (150 Kčs paušál na celý rok), odpadu (jsem z vesnice a tady se zavážely veškeré díry a pak se na to navezla hlína a jsou z toho rovinané plochy, takže se neplatilo nic)elektřiny (0,30 za 1 kWh), domovní daně (30 Kčs).Týdenka na autobus do 5 km vzdáleného města 2 Kčs, manželce komunisti vozili práci domů (Mileta Vrchlabí, kapeníky), takže neplatila za dopravu do práce nic a to ji ještě platili navíc příplatek na elektřinu a topení doma, doktor, léky ZADARMO atd. atd.
Ukažte mně v tomto režimu KDY SE ZA 4 ROKY CENY TĚCHTO KOMODIT NEZVEDLY.
Nyní plat 10tisíc, manželka 8500, já za dopravu do práce 3000 měsíčně, manželka za autobus 120 měsíčně.
Voda 52 Kč za kubík, odpady 1200, domovní daň 560 kč (a to se každým rokem o 5 Kč zvyšuje, léky se platí.
Takže jako dělnická rodina se máme v tomto režimu HŮŘE NEŽ ZA KOMUNISTŮ KDY JSME BYLI TAKTÉŽ DĚLNICKÁ RODINA.

lahny
14. 11. 2016 12:15

oprava...manželka za autobus 1200 měsíčně.
A za komunistů jsem měl JISTOTU, že na auto ušetřím, v tomto režimu jsem byl už několikrát nezaměstnaný a peníze které šetříte na auto (jen blbec si půjčuje na zbytné věci) se rozpustí v domácím rozpočtu.

ararat
13. 11. 2016 08:11

Alena Ponistova
Daniel Kopťár né na diskusi je jedna z Ostravy uklizečka,no a píše,že má 60 tis měs.ararat.Ona je asi nejlepší podnikatelka v republice,co?No ona se už narodila jako lhářka století,to nesmíte brát vážně.Ta jen každého napadá,kdo se má líp
++++­++++++­++++++­++++++­++++++­++++++
PonistováTy tupče uklízečka s nemůže vydělat 60 tisíc.
Tvrdím,že můj příjem není že já uklízím,ale je to můj keš z podnikání.Já nemohu za to že js tak tupá,že jsi ještě tohle nepochopila.Já podnikám skoro 20 let tupče a vypracovala jsem se k takovému výdělku a pokud tohle nechápeš,pak ti není pomoci.Jsi nemocná závistí trubko,jsi hloupá a tupá k.r.á.v.a,už ti jeblo,ale nikoliv mou vinou.Bohužel ty jsi se ve škole blbě učila a tak musíš být služkou v Německu,abys mohla svým vnoučatům koupit čokoládu.Já ji to přeji aby měla co y to bylo za babičku ,která by pro ně neměla na čokoládu.
Tak tupaňo,raději začni přemýšlet a koukni se občas do zrcadla,jak vypadáš a co tady meleš za nesmysly z důvodů závisti a třeba pukni,jsi mi jinak ukradená a jsi mi k smíchu.

lahny
12. 11. 2016 14:07

Ale to v naší republice neplatí.Tady se to dělá podle toho v kterém regionu žijete.
Jak je možné, že je jedna firma a v každém závodě jsou na stejné pracovní pozici jiné mzdy?
Toto se dělo ve škodovce.Lidi v Boleslavi měli o pět tisíc více než ve Vrchlabí ( když se tam vyráběla auta, dnes se tam vyrábí převodovky).
Když jsem se na to ptal, jak je to možné, bylo mi odpovězeno: " Boleslav je ve středočeském kraji, blízko je Praha, takže musí být větší výplaty, aby lidi neutíkali do Prahy.Také je větší možnost kulturního vyžití a ty lidi na to musí mít.
Vrchlabí je v Krkonoších kde jsou menší výplaty, proto nemohou mít více, aby to nekazilo mzdový průměr v regionu.Lidi by pak utíkali do automobilky a ostatní firmy by neměli lidi.A v regionu je minimální kulturní vyžití, takže lidi nepotřebují tolik peněz."
A pak je ještě jiné hledisko.
Když jsem nastoupil do zaměstnání dostal jsem nástupní plat 10 tisíc čistého.Po půl roce nastoupil mladý (30 let) a dostal 12 tisíc čistého.Když jsem se ptal jak je to možné, tak mi bylo odpovězeno:"Ale vy jdete za dva roky do důchodu, tak více nepotřebujete, on je mladý tak potřebuje víc."
Takže v této republice NEPLATÍ CO UMÍŠ, ALE KOLIK TI JE ROKŮ a podle toho se dostává plat.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.