Pohlreich (59) drsně: Jak se krade v hospodách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Pohlreich (59) drsně: Jak se krade v hospodách!

Je to jeden z nejdrsnějších a nejotevřenějších rozhovorů o gastronomii, které Zdeněk Pohlreich (58) kdy poskytl. A na otázku, zda restauratéři kradou, odpovídá bez servítek: „Všichni přece vědí, jak to je. V gastronomii pracuje asi dvě stě tisíc lidí. Myslím si, že je hromada těch, kteří to nemohou dělat poctivě. Zkrachovali by,“ říká v rohovoru pro Živnostenské listy.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

majojo
10. 11. 2016 08:50

Znám to na vlastní kůži. Taky jsem kradla v hospodě. Tenkrát se ještě objednávaly hotovky z RaJ. Objednáte deset porcí. Výdejna vám pošle osm, řidič se závozníkem si stáhnou dvě. Vy musíte vykázat a vydat deset porcí, jinak jste v průšvihu. A to je oproti výčepním a pinglům ještě hotovej čajíček. A kolik se asi tak krade, je zřejmé z toho, že berete docela srandovní plat, ale vedoucí vám každý měsíc vyplácí na dlaň dvoj - i pětinásobek, podle hierarchie.

-bello-
09. 11. 2016 12:41

Pohreicha nesnáším, ale má pravdu v tom, že Babiš dělá věci jen polovičatě.Vím o tom, jaké boje ODS proti tomu vedla v Parlamentě, protože tohle je divně rozehraná partie.Všichni třeba ví, jak děsivě obírá ekonomiku např. živnost krátkodobých pronájmů, kdy jen polovina turistů je přiznaných, ale tohle Babiš neřeší a hotely a ubytovny jsou díky té benevolenci děsně na penězích biti.Taky Babiš kecá o daních, ale pak zas všechno mění. Spíš si myslím, že si dělá přehled a statistiku těmi pokladnami, jaké zboží frčí, kde jsou lidi bohatí a kam by měl investovat a co skoupit.
Babišovi ty kecy baští jen mozkové lopaty.
Samozřejmě kouření bych zakázala !Výběr nevýběr, to s tím nemá co dělat.Poškozuje zdraví ostatním.

mekanikk
09. 11. 2016 20:18

Vloni jsi psala, že jsi byla s mekem

lahny
09. 11. 2016 11:03

pro Inka Elena Hromasová Praha
Takto jako Vy, mohou mluvit lidi, kteří mají na výběr z více restaurací.Jestliže máte v menším městě dvě až tři restsurace tak co si z toho vyberete?Ano, v době oběda se nekouří a nebo je nekuřácká místnost.Ale....z kuřácké místnost tam vedou dveře a číšník nese plnou náruč ať už jídel nebo piv.Dveře nechá otevřené.Zrovna tak když odnáší po obědě talíře či odchází s prázdnými půllitry.Tomu říkáte výběr restaurace?
A druhý aspekt.Ano, v době oběda se nekouří, ale našla jste restauraci kde se nekouří i u večeře? Od 18 -21 neseženete restauraci kde se v době podávání večeře nekouří.
Takže tady nemluvte o VÝBĚRU RESTAURACÍ když nevíte jak to jinde chodí.

Sarah Woldekiros
09. 11. 2016 10:30

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

jussuf
09. 11. 2016 08:35

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

havran2
09. 11. 2016 07:56

Ten je zase chytrý jak rádio ! ! !

starypes
09. 11. 2016 06:17

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.