Objevte kouzlo JEŘABIN: Levně a chutně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Objevte kouzlo JEŘABIN: Levně a chutně!

Jeřáb je nenáročný strom, jehož plody se dají sbírat od srpna do listopadu. Děti jsou z nich nadšené! Navlékají je na nitě a tvoří tak jedinečné korále. Mají ale mnohem větší a hlavně chutnější využití! Můžete z nich připravit omáčky k masu, řadu džemů nebo kompotů. Také z nich lze udělat čaj, víno či likér.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

baronessa
17. 11. 2016 17:05

Doporučovat konzumaci divokého jeřábu je skutečně odvaha. Je nepoživatelný, hořkotrpký. Jedlý jeřáb, to je něco jiného. Rozlišovacím znakem jsou listy. Nejedlý jeřáb má listy jako pilku po celém obvodu, jedlý jeřáb má část listu hladkou. Taky plody jsou světlejší a trochu větší. Kompot se musí napřed připravit tak, že se plody (obrané) prosladí cukrem, další den se v tom uvaří, nechá přes noc a teprve třetí den se ve sklenicích steriluje. Receptům z AHA zásadně nevěřím.

jity
17. 11. 2016 14:42

Pěstujeme černou jeřabinu, ze které dělám marmeládu, která je zdravá a má spoustu vitamínu. Podělím ještě příbuzenstvo a ti si dělají i kompoty.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.