Není koláč jako koláč: Upečte si frgály! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Není koláč jako koláč: Upečte si frgály!

Na Hanou za olomouckými tvarůžky, do Krkonoš na houbového kubu, do jižních Čech na kapra právě vytaženého z rybníka… Cestovat lze i za dobrotami typickými pro daný kraj. Už se vám po všech těch chodech sbíhají sliny na sladkou tečku? Jednu takovou připravují pekaři na Valašsku podle ustáleného výrobního postupu již několik století. Řeč je o frgálu, velkém koláči, který společně se slivovicí či polévkou kyselicí patří k tamním nejznámějším specialitám. Až budete mít plné nohy toulání po beskydských kopcích, sejděte dolů a ochutnávejte. Ať už v restauracích nebo jen u stánků, kterých je podle silnic dost. A pokud si frgál zamilujete, je tu návod, jak si ho upéct doma. Průvodkyní bude vyučená cukrářka Pavla (26), rodačka z Velkých Karlovic (najdete je nedaleko od Rožnova pod Radhoštěm a kousíček od hranic se Slovenskem - pozn. red.), která těmto koláčům propadla před jedenácti lety.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.