Káva dneska slaví! Jak jsou na tom Češi s jejím pitím? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Káva dneska slaví! Jak jsou na tom Češi s jejím pitím?

Lahodná, aromatická, povzbuzující... Takovými přívlastky se může chlubit nápoj s pětisetletou tradicí, který milují lidé napříč generacemi po celém světě. Dnes je Mezinárodní den kávy, Aha! proto přináší průzkum, jak si ji Češi nejraději vychutnávají a také jak si kávu správně objednat.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

jenofefa
01. 10. 2015 14:11

Pokud v běžné restauraci či kavárně požádáte o espresso, dostanete hrnek o velikosti 1,5 dl naplněný hnědou tekutinou bez pěny. Pojem "crema" ještě neznají. Na svou reklamaci se dozvíte, že jste si měli říci o "piccollo", že to je Vaše chyba, a ať to koukáte hlavně zaplatit - pít to už nemusíte (někdy se to ani nedá). V poslední době zkouším požadovat ristretto - sice se to s Itáliíí srovnávat nedá, ale aspoň se to blíží espressu (pokud personál pochopí, co objednávám). Jsou ale výjimky, nechci všechny házet do jednoho pytle, někde je káva nad očekávání dobrá.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.