Školní jídelny zejí prázdnotou! Rodiče žáků nemají na jejich obědy! Řešení přesto existuje | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Školní jídelny zejí prázdnotou! Rodiče žáků nemají na jejich obědy! Řešení přesto existuje

Začátek školního roku není pro každého stejně radostný. Někteří z rodičů si nemohou dovolit platit svým ratolestem obědy, což se negativně odrazí i na jejich studijních výsledcích. Problematikou se zabývá společnost Women for Women.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

vuhp
02. 09. 2015 12:42

Na obědy pro děti peníze nemají , ale na cigarety a chlast ano.Kdybych byla v nouzi , raději bych nejedla , ale dětem bych obědy vždy zaplatila.

zadnice
02. 09. 2015 10:32

To jsme to dopracovali za 25 let!

1pravda1
02. 09. 2015 08:51

Všichni uprchlíci mají celodenní stravování a výběr z několika jídel, pronaše děti nejsou peníze na obědy? Místo snižování daní o pár stovek pro rodiny s dětmi, měly být obědy zadarmo pro všechny děti, vyjde to nastejno, ale děti mají zaručené teplé jídlo!!!

-bello-
02. 09. 2015 11:04

To ale nejsou naše děti !!!
Za komunistů byly cikánské děti taky dotované, nejen jídlo, i školy v přírodě atd. , ale za to uměly jíst příborem , věděly na co je hřeben a musely chodit do školy.Když povyrostly musely do práce, jinak byly příživa. Byly pod kontrolou a bylo to v jejich i náš prospěch . Byly očkované a dost jich i dál studovalo.Jejich příbuzenstvo ze Slovače jsme nehostili , bylo evidované a fungovalo : nemakáš, mazej zpátky.
Po "sametu" Havel a spol. usoudil, že mají lidské právo dělat si co chtějí.Tak máme gheta a novou generaci analfabetů, kteří dřív neexistovali a tuberáky.
"Demokratický " Západ svým gipsies vypaluje ležení a staví jim baráky mimo města, ale nám posílá zmocněnce za lidská práva.
My na dětské obědy přispíváme : ukáčkům co přišli za prací, imigrantům Arabům a jakoby Čechům, kteří jsou už dávno Ukrajinci a najednou śe rozhodli, že chtějí žít tady, protože měli kdysi v pátém koleni předky v Česku a Putin je údajně ohrožuje.
Nikoli tedy že na " naše " děti přispíváme.
Dotovat jídlo všem zadarmo ? Nejsme charita, jsme stát!

rentierskej
02. 09. 2015 11:28

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

-bello-
02. 09. 2015 12:07

rentierskej
ne to možná by neprospělo, ale když jsou v nouzi, dotuje je vláda příspěvky, ne že ne!!!
A český rodič bude radši sám o hladu, než aby dítěti nekoupil jídlo .Není tedy zavedený systém z dávek jim předem strhnout na oběd pro dítě. To dámy ve W4W t nepostřehly ?Není možné donekonečna dotovat bydlení, jídlo, soc. potřeby atd. Na Západě od nás se s nimi až tak nemazlí.
Nasekat děti a poslat je do školy občas na oběd zdarma , hm hm .
A na tom občas trvám .
A na Ukrajině, nebo v severní Africe leckdy dítě má jen kjedno jídlo denně, ( možná ) , tak jako co?Sociální stát Česko má náruč otevřenou
Ono všeho moc škodí ! Ta podpora je na úkor životní úrovně původních obyvatel, tj. nás, našich dětí + babiček a dědů!!! A dotace z EU je výsměch.

rentierskej
03. 09. 2015 10:44

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

-bello-
03. 09. 2015 11:07

rentierskej

nasra.tost je jiná věc a princip taky jiná věc.Na ty děti dostávají příspěvky, tedy by měli dostávat o tu částku menší a ropvnou by měly jít na účet školy.Podle odchozených dnů do školy.
O docházce nějterých si nech vyprávět!

rentierskej
03. 09. 2015 11:16

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

anka
02. 09. 2015 18:18

souhlas ...delit deti by neprospelo k nicemu

anka
02. 09. 2015 18:07

K prvnimu odstavci - po druhe svetove valce v Cechach cikani nebyli. Stehovali se ze Slovenska do Cech, protoze tu dostali praci a posleze byt. Tak bylo bezne, ze v jednom byte jich bydlelo treba tricet. Do prace chodili...ale casto jen tak jak se jim chtelo. Za komunismu byli dotovani, snazili se je rozesadit do kazdeho mesta po rodine. Jejich asimiliace se nezdarila. Po revoluci se hromadne vystehovali cikani do ghetta. Sice ne nasilim ale financnim natlakem. Romsky problem v Cesku poroste i nadale. Duvodem je to, ze vlada je nespravne snazi asimilovat a druhym duvodem je netolerantnost zbytku ceskeho obyvaltelstva. Emigranti jsou vseobecne pracovitejsi jak Cesi a ti se o sobe dokazou postarat.

-bello-
03. 09. 2015 11:04

anka
cikáni se za komunistů asimilovali, ne že ne.
Nejsem si jista, jestli všechny v Česku a Moravě Hitler vyvraždil.Slováci se s Hitlerem spojili a není mi známo, že by na Slovensku čistku rasovou Hitler nedělal a udělal pro cikány výjimku Cikáni byli v komunistickém Česku převychovávaný a asimilovali se v rámci jejich možností a na úkor komfortu ostatních , kolem nich bydlících atd. ..Asi ses nepodívala na tehdejší Prahu! Karlín, Žižkov atd.Přesto to byla funkční města, nikoli ghetta.
Do ghett odešli za svobodou , ale ti asimilovaní a pracující tady zůstali. Do ghett dorazili pak jejich slovenští , rumunští i maďarští příbuzní a zmocněnci lidských práv
--
O tom, že by přistěhovalci byli pracovití nevím, mně stačí " úklid " co provozují úkáčka.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.