Kastelánka Renata Černá (40) působí na severočeském Lemberku od svých osmnáctin: "Strašidla už mě respektují!" | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kastelánka Renata Černá (40) působí na severočeském Lemberku od svých osmnáctin: "Strašidla už mě respektují!"

Zámeckou paní by být nechtěla, ostatně jak sama říká: takové ty sladké, načinčané prostory ani nemusí. Přesto se jí jeden zámek na severu Čech stal osudným. Renata Černá z Jablonného v Podještědí na „svůj“ Lemberk nedá dopustit. „Musíte to tady milovat. Je to jako ve fungujícím partnerském vztahu, prostě ho nemůžete jen tak z ničeho nic a ještě k tomu nadlouho opustit,“ tvrdí rezolutně žena, která je už od roku 1997 na Lemberku kastelánkou. Přitom tady začínala od píky, jako uklízečka. Zámek se za ta léta stal její srdeční záležitostí. Bydlet v něm ale natrvalo? O to paní Renata nestojí. Hlavním důvodem přitom nejsou, jak by se mohlo zdát, strašidla, která už ji i její spolupracovníky na Lemberku nejednou „zaskočila“. 
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.