Osudy hvězd socialistických filmů: Sláva, bohatství, tragická úmrtí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Osudy hvězd socialistických filmů: Sláva, bohatství, tragická úmrtí...

Už jako děti zažili slávu jako hrom! Stali se hvězdami, kdekdo s nimi chtěl kamarádit, život měli před sebou, předpovídala se jim skvělá budoucnost… Jenže místo toho přišel místy strmý, nečekaný pád. Až na pár výjimek snad všechny dětské herecké hvězdy nakonec zvolily úplně jiný byznys. Proč? Pojďme se podívat na osudy dětských hvězdiček…
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

pjotri
28. 07. 2018 12:21

A proc sli z role do role? Zase jednoduchy. Uz hrali nejaky typy v jednom filmu, tak proc hledat dalsi decka? Kazdy dalsi, novy decko, je sazka do loterie, ktera nemusi vyjit. Taky se nemusi delat casove a financne narocny castingy, pripadne se udela jeden casting na hlavni roli. Byt hercem neni zase az tak buh vi co. Ano, tech par hercu, co neslezou z obrazovky, ti jsou ve vate a za vodou. Ale co dalsi herci v oblastnich divadlech? 90% z nich nikdy nic netocilo, nikdy nebyli v televizi atd. No a tim padem nejsou ani znami, ani popularni, nikdo je nezna. A pravdepodobnost, ze novej herec prorazi je hooooooooodne mala - viz ten Kala, kteryho od doby Velkeho vezira, nikdo v TV, ani ve filmu, nevidel.

pjotri
28. 07. 2018 12:12

Odpoved na otazku, PROC se detske "hvezdy" nedostaly na konzervu, nebo na DAMU, je jednoducha. Decka nejsou herci. Jsou to proste decka s urcitymi vlastnostmi - jedno je sportovne zalozeny, druhy umi zpivat a tancovat (coz s herectvim nema nic spolecnyho), jiny ma vyraznej ksicht a projev. To ale nerika NIC o talentu a schopnosti improvizace. Ani skutecnost, ze se ta decka tocila v nekolika filmech, na tom nic nemeni. ".. tady budes stat a jak na tebe mavnem, budes kricet 'jeeeee!'". Takto se s detmi toci. Nanejvys se nauci jednu - dve vety a to se pak toci tak dlouho, nez to klapne. Typicka heerecka, naprosto bez talentu, je Kudlackova. Umite si predstavit, ze by dnes nekde neco hrala? Proste potrebuji decko - velky, maly, tlusty, hubeny, tichy, hlucny a k tomu jeste takovy, aby jej mela kamera rada. To je vse. Kdyby ze vsech meli byt herci... Dalsi extrem jsou decka nasich "VIP". Tam se jaksi automaticky pocita s tim, ze kdyz ***/mama hraje, ze i oni budou genialni. Jedinej byl Tomas Holy. Nakonec i ja jsemm hral ve filmu, ale za herce se nepovazuju a kdyby mi nekdo nabizel hrani v dalsim filmu, nebo divadle, mel bych ho za hnupa. Jsem sebekritickej.

pea.p
25. 05. 2015 09:41

Šli z role do role, bavili tisíce diváků a přesto "neměli talent". No hlavně že ho měli ty prominentní potomci, kteří se tam automaticky dostali. Díky těmto komisím, které nesnesly aby se tam dostal někdo jiný než jejich příbuzní jsme přišli nejspíš o spoustu zajímavých tváří .

jity
25. 05. 2015 11:55

Zajímavý a možná i pravdivý názor. Třeba i takový Tomáš Holý by se nedostal studovat herectví a přitom jaký byl talent.

fortun
25. 05. 2015 13:07

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.