Ultrajemný prach, který denně zabije jen v Česku 15 lidí: Neschováte se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ultrajemný prach, který denně zabije jen v Česku 15 lidí: Neschováte se!

Máte dýchací potíže? Možná i vy jste obětí ultrajemných částic (UFP)! Kvůli své velikosti menší než 0,1 mikrometru se málokdy jejich výskyt ve vzduchu monitoruje. Obyčejné filtry zachycují prach desetkrát až stokrát větší, na ultrajemné částice nestačí. Přitom mají zřejmě na svědomí víc životů, než se dosud myslelo. A obrana? Žádná!
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

fortun
05. 11. 2014 11:04

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

tyrkys
05. 11. 2014 09:25

"Nejvíce částic ale vzniká při ohňostrojích a během pálení čarodějnic." - Naštěstí jsou čarodějnice jen jednou za rok!

prroud
05. 11. 2014 08:51

Takze aby bylo jasno ))),vazeni,mate jen dve cesty,umrit strachem,nebo na "castice" co nas provazeji od chvile kdy jsme prvne vstoupili na Zemi ))).Ale nezoufejte,mam radu: Vzduchotesnej pokoj do kteryho se dostane vzduch jen pomoci specialni soustavy filtru,vy v plastikovym skafandriku a s nohama v presne zmereny teply vode ve skopku........a prezi­jete­....­....pr­ijem­ny prezivani preju))).Ale jinak by me celkem zajimalo kdo panu doktorovi zaplatil za ziveni strachu,mocnyho nastroje mocnejch a vsech kdo vydelavaj na zdravi,lepe receno nemocech lidi ! Za chvili prijde pan doktor taky na to,ze nas prolitavaj ultramrnavy castice z kosmu,jako ostatne odjakziva,navic jeste i radioaktivni a to mu uz hlava asi vubec nevezme,takovou beznou a uplne normalni vec!!! Aspon vime za co jsou nektery lidi placeny,driv to bejvala imela zamestnanost a alespon neco clovek delat musel a praci oevzdal,ovsem dneska je toho mnohem vic a uplne zadarmo,jak koukam,protoze kravin dokazu taky navymejslet cely pytle do hodiny!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.