Muž trpící schizofrenií jako Barbora Orlová: Vím, co se jí děje v hlavě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Muž trpící schizofrenií jako Barbora Orlová: Vím, co se jí děje v hlavě!

Těžká schizofrenička v uplynulém týdnu vnikla do školy a pobodala studenty, jeden zemřel. Národ zachvátilo dílem zděšení a dílem obrovské rozhořčení. Není to omluva, ta žena byla nemocná. Neomluvitelné ovšem je, když se o schizofrenii nemluví a je tabu. Lidé o té nemoci musejí vědět co nejvíc. Už třeba proto, aby rozpoznali, že někdo z okolí má podobné příznaky…
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

va45
20. 10. 2014 12:18

Znám několik schizofreniků ale ti nevraždí.Dodržují léčebný režim,chodí na kontroly k lékaři a žijí životem,který jim jejich nemoc dovoluje.Moje známá,kdybych o ni nevěděl,že je schizofrenička tak to nikdo nepozná. Dokonce vychovala 2 děti,které měla než její nemoc začala.Je to jednoduché ,dodržuje přesnou léčbu.Ovšem Orlová je vraždící monstrum a patří zavřít do psychiatrického ústavu do konce svého života.

viola111
19. 10. 2014 15:42

Mám za to, že lidé s takovouto dědičnou zátěží by se neměli rozmnožovat, přenášet to dál a produkovat další osoby takto zatížené, které jsou potencionálně nebezpečné společnosti. Ta z nich navíc nemá žádný přínos, naopak jen jim platí invalidní důchody z prostředků, které svou prací vyprodukovali ostatní užiteční členové společnosti. Je tedy na místě sterilizace takovýchto bláznů.
Nicméně pokud jde o tohoto pána, je třeba ocenit jeho odvahu, jak se k tomu postavil.

bum-bac-bum
19. 10. 2014 13:25

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

cernykondor
19. 10. 2014 10:36

Těžší forma schizofrenie to ale není, takoví lidi nemluví a nesvěřují se. Mají deformovanou svoji pravdu a obviňují okolí, nikoli sebe.

bluedream
19. 10. 2014 08:10

Jo jo, Jirka je známá hvězda mezi psychotiky. Byl o něm natočen dokonce dokumentární film Otazníky pana Lásky, je moc pěkný a Jirka je fajn. Jirka je i na facebooku, kde komunikuje, on to moc potřebuje.
Nejvíc mne dostalo, jak ve filmu říká, že ho mrzí, že se narodil, že zatěžuje důchodem společnost a kdyby si mohl vybrat, tak by se narodit nechtěl.

olguska
19. 10. 2014 08:01

držím pánovi moc palce, myslím že u nás lidi nepořádají hony na čarodějnice, jenom chtěli, aby Barbora byla víc po kontrolou, zcela oprávněně, když už jednou za sebou měla podobný čin, aby se jí někdo věnoval, někdo s ní pracoval, aby měla náplň, tento nemocný člověk se stará ještě o své nemocné rodiče a její maminka byla zdravá, tak proč nevěděla že dcera nečekaně odjela, není nemožné člověka denně kontaktovat apod., ostuda je že v dnešní době škrtů chtěli i tomuto nemocnému odebrat peníze , politici se pakují a na aktivity, dobrovolníky, specialisty, psychology pro tyto nemocné nejsou peníze, myslím taky že chodit jednou za tři měsíce do ambulance za tak krátkou dobu od prvního incidentu je silně nedostatečné a ještě si stěžují že nemají dost času, někde bude velká chyba

vakukovaz
19. 10. 2014 07:41

Vážený pane Lásko,
smekám před Vaší odvahou přiznat se k této nemoci. Lidi ale neznalí situace by nejradši všechny schizofreniky vyvraždili,neboť jsou vyhecováni bulvárem a o této nemoci nic nevědí. Ano, nemocných schizofrenií je u nás asi 100 000, to je jako by chtěli vyvraždit např. Liberec. A z těchto 10000 jen 1 žena vraždí a bulvár pořádá hon na čarodějnice. Jen aby nevzdělaní pánové a dámy z bulváru neonemocněli taky.
Každý se může zbláznit!!!
Je třeba tyto lidi léčit a ne je po propuštění z nemocnice nechat plavat. Ano, jsme ve srovnání s Evropu úplně na konci v péči o duševně nemocné, naše psychiatie je 100 let za opicema, ale samozřejmě jsou i vynikající psychiatři. A ti by měli promluvit, např. MUDr Jarolímek , aby se lidi tak nebáli.. V zahraničí je běžné, že těmto lidem pomáhají dobrovolníci, protože vědí, že nejsou v naprosté většině nebezpeční, u nás se na ně pořádají hony.
No, je mi to všechno líto, Vám, pane Lásko přeji, aby Vám ve Vašem utrpení někdo pomohl. Kdybyste žil třeba v Rakouku, Polsku .....měl byste to jednodušší

va45
20. 10. 2014 12:33

Všechny né jen ty co vraždí.Ovšem nevyvraždit ale izolovat je od lidí .Orlová se zřejmě specializuje na děcka. to je velice špatné.Udělala to už 2x udělá to zas.Proto se musí děti chránit od takových vraždících lidí.Přečtete si jeden článek a už víte,že je pán strašný chudák.Zřejmě se léčí a nevraž­dí.Ov­šem,kd­yby se neléčil tak by to bylo špatné.Myslíte si,že v Polsku a Rakousku by Orlovou litovali?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.