Herečka Kamila Špráchalová zhubla bez cvičení 10 kilo: Žádné diety, žádné spalovače tuků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Herečka Kamila Špráchalová zhubla bez cvičení 10 kilo: Žádné diety, žádné spalovače tuků!

Dvojnásobná maminka a herečka Kamila Špráchalová (42) si začala hlídat váhu a rozhodla se shodit nabraná kila. Pustila se do toho opravdu s vervou a za půl roku shodila 10 kilo, bez toho, aby musela navštívit posilovnu!
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

mekanik
24. 09. 2014 09:06

OVCE tys tvrdil ze do svíčkové nepatří mouka.já vím že když se do ní propasíruje zelenina tak není mouka třeba,ale nenašel jsem jedinej recept kde není psáno zahustíme hladkou moukou.tak nemel pítchoviny o nějakej pravej svíčkovej.kdo ho.no umí má raději mlčet a nedělat si z huby sr.č.

ovoce111
23. 09. 2014 08:27

Holka, svíčková se nezahušťuje správně ničím jiným, než jen pasírovanou nebo rozmixovanou zeleninou, která tvoří základ omáčky. Kdyby řekla před přidáním smetany, to beru, ale před zahuštěním? To vypadá, že tam cpe mouku, která tam nemá co dělat.

mekanik
23. 09. 2014 08:52

Svíčkovou osolíme, protkneme 2/3 slaniny nakrájené na klínky a na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso za chvíli vyjmeme, přidáme zbytek na kostičky nakrájené slaniny, očištěnou na plátky nakrájenou zeleninu, cibuli a osmahneme do světlehněda.
Pak znovu vložíme maso, přidáme koření, mírně podlijeme a dusíme v troubě. Maso poléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a postupně ředíme zbytkem vývaru a smetanou.
Omáčku dochutíme cukrem, citronovou šťávou nebo octem a dobře povaříme. Potom omáčku prolisujeme přes cedník. Nalijeme ji na maso a ještě na plotně prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky. Podáváme s knedlíky a brusinkami nebo rybízovým džemem

mekanik
23. 09. 2014 08:57

Prošpikujeme maso, osolíme, opepříme, posypeme nastrouhanou zeleninou (očistit), cibulí, kořením, pokapeme citronovou šťávou, lehce zastříkneme octem a polijeme rozpuštěným máslem. Necháme přes noc v lednici odležet.
Druhý den maso podlijeme malým množstvím vody (asi 2 dcl) a dusíme v troubě pod poklicí doměkka. Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření. Zeleninu se šťávou přelijeme do hrnce a pomalu přivedeme k varu. Zahustíme hladkou moukou. Zalijeme smetanou ke šlehání a provaříme. Nakonec vše přecedíme, podle chuti dosolíme, okyselíme citronovou šťávou, octem nebo přisladíme.
Maso nakrájíme na jednotlivé porce, vložíme ho zpět do omáčky a prohřejeme. Výborné s brusinkovým kompotem a houskovým knedlíkem

mekanik
23. 09. 2014 08:58

Suroviny:
800g zadního hovězího, 300g kořenové zeleniny(mrkev, celer, petržel ve stejném poměru), 1 cibule, 50g plnotučné hořčice, 2 lžíce cukru, 2 lžíce octa, 100g oleje, kousek másla, 100g uzené slaniny, asi lžíce mouky(podle lepku), 250ml šlehačky, bobk. list 3ks, nové koření 5ks, pepř 5ks, citr. šťáva na dochucení, sůl, vývar
Postup přípravy receptu
Maso prošpikujeme hranolky slaniny(jde to skvěle pokud ji dáme na půl hodiny do mrazáku) a opečeme na oleji nebo oleji s máslem(nebude se připalovat).Vyjmeme a na výpeku opečeme zeleninu nahrubo nastrouhanou a cibuli, jakmile mrkev pustí barvu přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, přidáme hořčici, koření, přilejeme ocet, vložíme maso a zalijeme vroucím vývarem.Vložíme hrnec či pekáč i s poklicí do trouby a pečeme do změknutí masa(tj. asi 1,5-2hod ve středně vyhřáté troubě).Poté maso i koření vyjmeme, maso nakrájíme a omáčku rozmixujeme.Je-li třeba zahustíme hl.moukou rozkvedlanou v mléce a provaříme(mouku je třeba provařit min 20min.), podle potřeby dosolíme.Zjemníme smetanou, dochutíme citronem a lístkem másla, již nevaříme.Podáváme s housk. knedlíkem a terčíkem z citronu a brusinek

mekanik
23. 09. 2014 08:55

ovoce111 raději OVCE ty pako posílam ti několik receptů abys nepsal nesmysli a nepletl se do něčeho čemu vůbec nerozumíš ty mistře kuchaři.tchuráku.

ovoce111
24. 09. 2014 06:56

Se uklidni choleriku!!!!!!!!! Já svíčkovou vystřihnu bez jakéhokoli receptu, umím ji z hlavy. A do PRAVÉ svíčkové nepatří žádná mouka, za tím si stojím. Zeleninový základ musí být tak kvalitní, že není potřeba. Tak mi tu nekopíruj recepty z netu, zbytečná námaha. Mimochodem, vypadá to, že sám svíčkovou nezvládáš, když mi tu kopíruješ recepty. Já ji nakládám minimálně na 3 dny, pak peču, ale po tom to ke houby.

mekanik
24. 09. 2014 09:10

já taky umím vařit ,jen neznám LEVOU svíčkovou ty hnupe.a s.rou mě bezmozci kteří tvrdí hovadiny.

ovoce111
24. 09. 2014 11:39

Vidíš ty blbe a v tom je rozdíl mezi námi. Já žádné recepty hledat nemusím, já ti svíčkovou uvařím z hlavy kdykoli. A mouka tam nepatří podobně jako ocet!!!!! Ale jistě, pokud někdo neumí odhadnou množství zeleniny, cpe tam pak mouku

mikimi
23. 09. 2014 09:54

Svíčková se samozřejmě běžně zahušťuje, ale když se dá víc zeleniny, tak to není opravdu moc potřeba. Takže já buď nezahušťuju nebo jenom lehce, podle toho, jak mi to prostě vyjde. Zrovna svíčková si nemyslím, že patří k těm kaloričtějším jídlům, pokud se člověk nenacpe deseti knedlíkama. Libové maso, hodně zeleniny, na tu porci tak maličko mouky, že to nemá skoro význam řešit, lžíce smetany, nemusí se tam dát nutně ta nejtučnější, no dva knelíky a určitě to nevyjde extra špatně.

dandova
23. 09. 2014 08:02

Když ty husté omáčky jsou tak dobré!!!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.