Zaměstnanci Českých drah: Bojí se napít, aby nepřišli o výplatu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zaměstnanci Českých drah: Bojí se napít, aby nepřišli o výplatu!

Na šikanu si stěžuji zaměstnanci Českých drah na Bohumínsku. Vlakvedoucí se bojí napít, aby nemuseli na záchod, a průvodčí na toaletě svačí, aby nepřišli o odměny. Dali by výpověď, ale jak by uživili sebe a své rodiny...
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

leninov
04. 09. 2014 21:25

Je velice zvláštní, že stížnost onoho nějakého cestujícího není oficiálně nikde napsaná........

certik10
22. 08. 2014 13:08

Konečně rozumný názor! Každý tu kritizuje buď dozorčí nebo v méně případech vlakvedoucího. Ale co cestující, který si stěžoval? Proč si stěžoval? Co tak ukrutně nutného potřeboval v té chvíli od vlakvedoucího i průvodčího. A kdyby opravdu potřeboval, nemohl nakouknout do služebního vozu místo aby si stěžoval??? Ale taková je dnes doba, každý zákazník si může stěžovat na vlakvedoucí, průvodčí, techniky, prodavačky, číšníky a nevím koho dalšího a nadřízení aniž by cokoliv zjištovali a pídili se po objektivitě stížnosti, okamžitě podřízeným strhávají peníze. Ano, náš zákazník náš pán, ale co taky používat selský rozum???

uwefurtmustal
21. 08. 2014 18:28

Chybou je, že nadřízení pracovníci se do vedoucích pozic nedostali z řad řadových zaměstnanců. Nikdy si tuto práci nevyzkoušeli na vlastní kůži. A poté ze svých kanceláří nařizují nesmyslné požadavky, které nelze při zachování zdraví splnit. A za toto nesplnění jsou zaměstnanci nakonec takto trestání. Každý vedoucí pracovník by si měl vyzkoušet práci průvodčích, či vlakvedoucích na jeden měsíc. A troufám si řici, že by se poté k zaměstnancům chovali zcela jinak a trochu si jejich práce vážili. Jako vedoucí pracovník by měl znát systém cukr a bič. U ČD zapomněli na cukr a znají pouze bič.

andorea
20. 08. 2014 17:43

Věřím, že výtku zaměstnanci psala paní Kropáčková sedíc v klimatizované kanceláři, s kafíčkem na stole a minerálkou v lednici. Více mi slušné vychování brání věc dále komentovat.

stekavka
20. 08. 2014 17:04

No není to *** kapitalistiká?Na týden ji zavřít do rozpálenýho auta,zamknout a za okýnko dát vodu.

Yarda
20. 08. 2014 13:43

Šéfům je někdy těžko vyhovět. Vzpomínám si, k mým pracovním povinnostem patřilo i že se mám občas podívat na dílnu, jak to tam klape. A jednou, ve stejný den mi jeden šéf vytknul, že pořád courám po dílně a druhý šéf že na dílnu nechodím a nevím co se tam děje

kuoni
20. 08. 2014 13:03

Pro marien 5 ,neni se co,divit kdyz ve vedeni v Bohumine sedi lide kteri nemaji ani patricne vzdelani a lide kteri ho maji delaji pod nimi.

marlen5
20. 08. 2014 12:48

Paní Kropáčová se v oficiálním vytýkcím dopise vyjadřuje jako "tetka na trhu". Její uvozovky a způsob vyjadřování, zrovna tak jako volba slov, jsou v oficiálním dopise naprosto nepřijatelné.Jsme zase u toho - lze sdělovat cokoli, ale mělo by to mít úroveň a nebrat oslovenému jeho důstojnost. Jakou úroveň mají ČD, když se prezentují takovou nekultivovanou osobou?

jaromir123
20. 08. 2014 09:44

Má vůbec v pracovních povinnostech dýchat a chodit na WC a jíst ? Aby toho náhodou neporušoval více ? Pak by ale Kropáčkovou měli vyhodit, protože pokud to nemá povolené, tak ona zasáhla málo a mohla tak ohrozit cestující !!!

kuoni
20. 08. 2014 09:14

Pod prezdivkou klobouk se asi skryva pan Drdla asi. Nejspis zapomel odkud posel . Ale je pravda ze vedeni musi stat za sebou i v sikane zamestnancu.

Yarda
20. 08. 2014 08:41

Dozorčí osobní přepravy v Bohumíně Ivana Kropáčová by měla odejít do vrcholové politiky, tam by její schopnosti náležitě vynikly, třeba jako paní Kočí, Peake, Pecková (TOP 09) a další její předchůdkyně.

mrdounberlusconi
20. 08. 2014 06:33

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

dozorcikropackova
19. 08. 2014 18:49

S otevřenou pusou čtu tento článek, a pokládám si otázku, zda-li je toto vůbec možné. Ta jmenovaná dozorčí přepravy v Bohumíně snad nemá všech 5 pohromadě. Jak může vůbec taktový to člověk vykonávat funkci dozorčí přepravy. Nemohu soudit její odbornou způsobilost a vzdělání, ale doporučil bych vedení českých drah, aby tato dozorčí přepravy byla co nejrychleji přezkoušená z psychologických testů, přečetla si pár knih o morálce a práci s podřízenými. Předpokládám, že ČD disponuje v rámci manažerské přípravy školením "Etický kodex" a zcela určitě by měla tato paní Kropáčová projít tímto proškolením. Dále je taky otázkou, zda-li tato dozorčí osobní přepravy já nějaké vyšší vzdělání, nebo pouze jenom základní (což by odpovídalo skladbě jejího vytýkajícího dopisu podřízenému vlakvedoucímu). Doporučil bych panu Sabovi, aby se písemně obrátil na odbor kontroly a stížností a odbor Interního auditu GŘ ČD k prošetření této záležitosti, případně
Státní úřad inspekce práce a jiné instituce. Závěrem chci říci, že takováto služební funkcionářka ve službách Českých drah NEMÁ CO DĚLAT. Já být na místě jejího nadřízeného, tak ji s okamžitou platnosti propustím z pracovního poměru nebo v lepším případě zvážím přeřazení na jiné a méně náročné pracovní zařazení například úklid vlakových souprav a pod.

kuoni
19. 08. 2014 15:12

Vazeny klobouku, bohuzel je to smutne ale je to,tak Kropacova je mrcha, bohuzel ale neni to jen problem samotne ji ale celeho systemu tady. Uz davno na draze,neni tak blaze ,mozna v Praze ale ne na Ostravsku. Vedeni se boji o mista a budou delat vse proto abxy se na svych mistech udrzeli a to i za cenu sikany a vyhrozovani ze na Vase misto ceka dalsich 50 adeptu. Je to smutne ale je to,tak

koko61
19. 08. 2014 14:42

Tohle je naprostý výmysl a nesmysl. Všichni ať už dělají v jakémkoliv provozu se mohou napít během pracovní doby a dojít na toaletu, to si asi aháci ten dopis vymysleli, to zavání něčím jiným

hejkalsamicka
19. 08. 2014 13:13

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

kloboukk
19. 08. 2014 13:52

Napsat kritiku na někoho konkrétní, to je docela sranda, že? Když už jsi hejkalesamicko tak kritický, proč jí to neřekneš do očí? Pod svým pravým jménem?

cylindrr
19. 08. 2014 15:09

Od vás to klobouku sedí, sám jste určitě manžel paní Kropáčové. Kdyby to bylo za to, že pan vlakvedoucí seděl v kupéčku, pak by to snad bylo zmíněno ve vytýkacím dopise. Ale v dopise bylo uvedeno ve zkratce, že musí vydržet ve vedru bez možnosti se napít. Kdo tu práci nedělal, tak opravdu neví a argumentace o klimatizaci je naprosto zcestná. Až si to každý z Vás vyzkouší, tak může soudit.

kloboukk
19. 08. 2014 13:05

Lidi, že vám není hanba. Pan vlakvedoucí trpí pocitem zneuznaného génia a konečně se mohl zviditelnit a stal se "celebritou". V jeho zaměstnání ho zatím vždy pro jeho "schopnosti" někdo přeskočil... Porušil pracovní řád ne že pil, ale že vysedával v kupé s průvodčím. Neodsuzujte jeho nadřízenou, neznáte ji a vulgarismy se na ni opravdu nehodí, protože se k lidem chová lidsky a zpříma. Raději se zkuste poptat na dotyčného ublíženého vlakvedoucího. Pokud jste někdy na dráze dělali, pak víte, že tam vůbec není špatně. Pokud ne, škoda že to nemůžete vyzkoušet. A porovnávat s pokladními v obchodních řetězcích právě průvodčí - to jste fakt někde úplně vedle...

vlasticka
19. 08. 2014 12:56

Já bych tomu i věřila. Slyšela jsem, že ani pracovníci pošt nesmí mít za přepážku vodu, nebo vy jste jí tam někdy viděli? Já ne.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.