Odporný travič řádil: Fenky umíraly v příšerných bolestech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Odporný travič řádil: Fenky umíraly v příšerných bolestech!

Umírající a s pěnou u tlamy našel Milan V. (45) své psy u domu v obci na Blatensku. Někdo mu otrávil roční fenku křížence labradora a tříletou fenu jagdteriéra. Smrt zvířat šetří policie.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

ollina
15. 07. 2014 10:17

Bydlím v paneláku a sousedé mají 2 feny staforda. Nepřeju nikomu zažívat každý den strach, kdy se na mně vyřítí tato smečka. Nedivím se, a naprosto chápu, že lidé se brání i tímto způsobem. Bránit se proti takovým majitelům psů zákonnou cestou, je naprosto vyloučené. Máme natolik zpackaný občanský zákoník, že je nulová šance se bránit v souladu s právem.

fortyn
15. 07. 2014 19:33

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

angrybear
15. 07. 2014 08:48

Tak zkusme pohlédnout na věc z druhé strany. cituji: ...Někteří lidé v obci se shodli, že psi občas utekli. „Nedávno potrhali ovečku a králíky,“ řekla sousedka....Takže tady vidím určitou souvislost. Samozřejmě nelze takové situace řešit svévolnou likvidací psů, kteří za své instinkty lovců celkem nemohou. Ale co pan majitel psů? Když se poškozený chovatel králíků či ovcí obrátí na policii, v drtivé většíně se majiteli psů nic nestane, prohlásí, že své psy měl zajištěné,on s tím přece nemá vůbec nic společného a dokažte mu, že ne. Máme tu tvrzení proti tvrzení. Takže přenést odpovědnost ze psů na jejich majitele, přísně trestat ty, kteří nezabezpečí zajištění psů vůči sousedům a jejich majetku - a podobných problémů by určitě ubylo.

babcahanca
15. 07. 2014 09:38

angrybear - máte 100% pravdu, já jsem jen reagovala na nedostatečný trest pro krutého likvidátora psů, samozřejmě je hlavně zodpovědný chovatel psů. Bylo třeba řešit jinak .

babcahanca
15. 07. 2014 07:23

Otrávení dvou psů a jejich úmrtí řeší jako poškození cizí věci ??
Copak pes je nějaká věc ? Je to živý tvor, který cítí stejně jako člověk ! Vždyť od ledna se zákony v tomto změnily.

prroud
15. 07. 2014 10:18

Oba mate pravdu,jsou spatny predpisy,poridit si zvire by nemelo bejt tak jednoduchy.Ale ruku na srdce,koho ji nyho ne primitiva napadne mstit se za skodu na psech,misto na jejich panovi? .Rok je malo,nechal bych ho pekne spapat presne to a kolik toho dal psum,to je adekvatni trest,na druhy strane by panicek samozrejme zaplatil nejen potrhany zvirata,ale i vsechny skody s tim souvi­seji­ci,lec­ba,krm­eni,­pekne vsechno! To ze pes utece a dela to co selma,kdyz je selma,je normalni,paklize neni naucenej jinak nezodpovednosti majitele,za co tedy trestat psa?! Lidi si rychle zvykli na pohodlicko a schovavani se pred zodpovednosti ve "stade" a klickovat v predpisech,kdepak nam zustala moralka,osobni zodpovednost a svedomi? Podle toho ten svet vypada!

prroud
15. 07. 2014 10:21

K tomu absence ty pravy spravedlnosti a mame tady dnesni kocourkovskej bordel s vlastizradcema a zlodejema primo ve vlade! Kazdej musime zacit sam u sebe,kdyz chceme pozitivni zmeny.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.