Střídavá péče v krachlých manželstvích: Co na to rozvedené celebrity, kterých se to týká? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Střídavá péče v krachlých manželstvích: Co na to rozvedené celebrity, kterých se to týká?

Děti už tak trpí, když se rodiče rozvádějí, a neměly by mít pocit, že o jednoho z nich přichází úplně. Ústavní soud proto ve středu přišel s průlomovým rozsudkem: pokud jsou oba způsobilí postarat se o potomka, má justice nařizovat střídavou péči. Dítě tedy po rozvodu nepatří automaticky do péče své mámy. Výchova pouze matkou nebo otcem by měla být výjimkou! Co si o tom myslí známé osobnosti, které drsným rozvodovým martyriem a »dělením« o děti prošly?
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

1pravda1
09. 06. 2014 00:11

Kdo z dospělých si vůbec dokáže představit, že každý týden spí v jiné posteli, už neví, kde má jaké věci a oblečení, nemá žádný jednotný řád, ty děti musí být vyřízené psychicky, ani dospělý by to nevydržel. A to nemluvím o dojíždění do školy, kroužků, za kamarády, prostě tam musí jít a basta.

dzery1
09. 06. 2014 07:54

Tak tak.

1pravda1
09. 06. 2014 00:08

Zrovna Hoppner se choval jako šílenec, ani ho nezapsala do rodného listu, je to zrovna on, který chtěl střídavou péči od narození dítěte, a ještě Jirešovou napadal, že schválně kojí dlouho.........Byl to on, který navrhoval přesný poměr otce a matka - od miminka chtěl přesně svých 14 dní, a to chodil samozřejmě do práce a o dítě se starala jeho partnerka - ovšem i když měla Jirešová zrovna volno a klidně se mohla o dceru, které bylo smutno po mamince, starat - on řekl ne, mám právo na svou polovinu střídané péče. Neskutečný sobec bez empatie.

franta15
08. 06. 2014 19:54

Střídavá péče souvisí i s tím, že většina neplatičů výživného jsou právě otcové. Oni vědí, že bývalá manželka nemá peníze a jeho
děti tam strádají, ale i tak se vyhýbají oficiální práci, raději dělají načerno a výživné neplatí. A tento problém neumí stát dlouhé roky vyřešit. Ženy, které žijí samé s dětmi patří k nejhorším sociálním případům u nás a nikdo jim s tím nechce pomoct. Stát jim potom musí vyplácet jiné příspěvky /na bydlení apod./a státní kasu to stojí řádově miliardy. Nikdo s tím však nic nedělá, protože odebrání řidičáku je směšné a trapné a nikdo si z toho nic nedělá.
Já bych to řešil úplně jinak, chlapům kteří neplatí výživné bych nedal automaticky slevu na poplatníka, kterou by si po skončení roku mohla uplatnit manželka. Přinutit chlapy aby platili výživné
se dá jedině nějakými finančními postihy, ne odebráním řidičáku.
Ještě dratičtějsí by bylo, kdyby sociálka měla stejnou kompetenci jako mají soukromí exekutoři, kteří mají kompetenci srazit dlužnou
částku člověku přímo u zaměstnavatele. A pokud neplatící otec nemá zaměstnání, tak potom by měli mít určití exekutoři právo uplatnit exekuci speciálně pro partnery, kteří výživné neplatí. Zatím to stát neřeší a vyhazuje naše peníze z oken, zatímco neplatiči se
tomu smějí.

prroud
08. 06. 2014 20:11

Az bysme kvuli proradnejm babam co nevedi od koho si nechat udelat dite pokapali jako narod vsichni!!! Ty ses ale chytrolin .Zkus to videt obousmerne,co rikas??!

prroud
08. 06. 2014 20:12

Osobne dnes kdyz vidim ty baby,bych si ho radeji urazil,nez bych nejaky vyhovel s deckem!!!!! A ty vyjedes s takovou kravinou.....

prroud
08. 06. 2014 20:16

Chces po chlapech aliky ale posilas na ne exeku­tory­....­..fi­nancni tresty...........to mi hlava nebere,mas za to,ze chlapa co ho oberes o vsechno donutis platit,naivko? Prober se! Chlapa co ma rad svy deti a rozesel se dustojne,nutit nemusis!!!

prroud
08. 06. 2014 20:17

A takovej co z nej udelala ex debila ti nezaplati ani kdyby mel skocit z mostu!!!

prroud
08. 06. 2014 20:20

Znam chlapy,slusny lidi,­chytro­line,­ktery nezaplatej kdyby ses rozkrajel,ale nemaji problem se o decko postarat,a lip nez slavna "mati",ale nedaji jim ho,presne podle tebe,fole!!!!! .Ale po prachach ruce nata­hujou­....­....­.to umi kazda.Kde ty prachy casto koncej se uz ale neresi!

prroud
08. 06. 2014 20:21

Jestli me neco dokaze opravdu nastvat,pak je to "aktivni blbec" ,ti jsou horsi nez tridni nepritel!

franta15
08. 06. 2014 19:15

2 dni se tady diskutuje o tom paskvilu, který rozhodl Ústavní soud.
A dva dni píší všichni to samé. Blbost nad blbost! Co to ti soudci
ÚS chtějí těm dětem udělat? O tom s kým chce dítě žít se musí rozhodnout dítě samo a batolata musí dostat maminka. Kdo prosazuje
něco jinýho,tak ten jde proti platným zákonům, které posilují v tom, že
je třeba respektovat postavení a přání dítěte-nikoliv jeho rodičů anebo
soudů a státu. Dětské organizace, které máte možnost tento paskvil zvrátit měli byste to udělat co nejdřív. ÚS schválil to co si přeje předseda Unie otců, který který se zřejmě bije za své děti, které mu soud nedal. A soud musel vědět proč, protože tento člověk to nemá v hlavě v pořádku. Jeho argumenty pro střídavou péči jsou otřesné!!!
a v praktickém životě dávat děti hlavně do stříd.péče je úplně nemožné. A nikdo to nechce, ani děti, ani matky a ani otcové, chce to jenom Úst. soud!!!

prroud
08. 06. 2014 20:14

Volas po "juvenilni justici"??! Pak jsi jeste omezenejsi nez jsem si dovolil hadat

hejhej
08. 06. 2014 17:13

V poslední době je chlap asi jenom na oplodnění a plátce alimentů. Rodina se úplně vytrácí. Nejvíce na tyto modní trendy doplácejí děti.
To by si měli uvědomit rodiče dětí, než si je pořídí, čemu hodlají dávát v životě přednost.

franta15
08. 06. 2014 19:21

Hejheji, neviděl jste ten anglický televizní seriál o tom, jak se chlapi měli týden starat o děti, protože manželka odjela někam do lázní? Byla to katastrofa, všude nepořádek, špinavé prádlo, děti neměli co jíst, manželé nic nestíhali a poslední dny už jenom čekali, až se jim manželka vrátí. Ta potom dávala tu spoušť několik týdnů do pořádku. A všichni manželé na konci přiznali, že manželky obdivují, protože by nebyli schopní dlouhodobě dělat to co ony a tak dobře. A to měli volno v zaměstnání a starali se jenom o děti a domácnost.
Tento seriál každý zná, neznají ho jenom naši soudci na ÚS.

vojjaksvejk
08. 06. 2014 16:00

Milá redakce Plesku co si alespoň jednou ověřít alespoň základní údaje není možné uvádět vše naprosto lživě .

kukulin
08. 06. 2014 14:36

Teoreticky je to možné u předškolních dětí, ale jak chcete zajistit výuku u školní mládeže, když školy nemají jednotné výukové plány, to se bude to nebohé dítě, každý měsíc učit podle jiných plánů? Trochu myslet na ty nebohé děti, nejen na to co by se líbilo rádoby rodičům, kteří si zejména léčí svoje ego a předvádějí jak umí znepříjemnit život bývalým partnerům.

beruna
08. 06. 2014 15:30

kukulin - taky si myslím, že většina rodičů, kteří neústupně trvají na střídavé péči, myslí víc na sebe a pomstu bývalému partnerovi než na dítě.

franta15
08. 06. 2014 19:28

Kdo by v případě střídavé péče řešil to, kdo bude převážet
dítě mezi dvěma bydlišti, mnohdy vzdálené desítku km a
kdo by to platil. Manžel kupř. může mít auto, ale žena auto nemá a nemá ani peníze na to, aby cestovné hradila. Dělá méně kvalifikovanou a zaplacenou práci a většinou jsou její finanční možnosti nesrovnatelné. Většina chlapů má v prů-
měru dvojnásobný plat, a to i za stejnou práci. Ať si to ke komu dítě půjde zvolí dítě a soud to zohlední ve výživném.
Jiné výživné by měl platit rodič, který má i s různými podporami tak tak životní minimum a jiné manžel, který má
kupř.průměrný plat 26 tisíc brutto. A taková je bohužel dnešní realita. A nikdo nemůže nutit dítě aby šlo za tím rodičem, za kterým jít nechce. Každé dítě umí už před rozvodem říct, proč chce zůstat právě s tímto rodičem, a proč NE!

andorea
08. 06. 2014 14:14

Právo na oba rodiče je sice hezká věc, ale co právo na jeden domov? Nedovedu si představit stěhovat se jak balík co týden či 14 dnů, ať se mi chce nebo nechce. Kde má to dítě zázemí, které opravdu považuje za vlastní?

beruna
08. 06. 2014 15:25

andorea Dítě má mít právo na svůj domov, jedno svoje stálé místo u jednoho z rodičů a okolní prostředí a kamarády, na které je zvyklé. Odtamtud by ho nikdo - ani druhý rodič - neměl vytrhávat. Ale mělo by mít možnost se co nejčastěji vídat i s druhým rodičem a dalšími příbuznými a domácnost druhého rodiče by pro dítě měla být náhradním druhým domovem, kam může normálně přijít - může, ale nemusí, když se mu nechce.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.