Zrůdy okradly stařenku prostým fíglem: Přišla o celoživotní úspory! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Zrůdy okradly stařenku prostým fíglem: Přišla o celoživotní úspory!

O více než čtvrt milionu korun přišla ve čtvrtek důvěřivá žena (78) z Bohumína. Naletěla zlodějce na známou fintu podvodníků. Své celoživotní úspory už asi nikdy neuvidí.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

setroseuros
19. 05. 2014 11:11

Porad se o tom vsude mluvi a porad jeste nejakej duchodce naleti!!!! ani je uz litovat nemuzu!!!

poletucha
19. 05. 2014 11:48

..stejne,jako dal jich spousta jezdi na "uzasne" predvadeci akce. a jsou to stale ti stejni...doma maji plnou almaru spurku,jsou zadluzeny,ale jedou zas... komu neni rady,tomu neni pomo­ci../p­odoty­kam,ze jsem duchodce!/

mrdounberlusconi
19. 05. 2014 17:44

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

mrdounberlusconi
19. 05. 2014 06:54

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

liskabystrouska
18. 05. 2014 12:34

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

liskabystrouska
18. 05. 2014 12:32

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

frannes
18. 05. 2014 08:49

Můj názor je takový ,v prvé řadě by příbuzní a děti seniorů je měli přesvědčit,že peníze i dle nich dobře v bytu uschované, jsou pro zrůdy snadným cílem. I když senor nezvládne například internetové bankovnictví nebo placení kartou, pokud má návštěvy ,může zásadní věci za něj vyřídit někdo z příbuzných, řada věcí lze je řešitelná inkasem , na nákupy pak stačí hotovost do dvou tisíc Kč.Další věc je represe, ,pokud někdo kdo provedl okradení seniora by měl čelit zostřenému trestu, donutit jej k náhradě i za cenu exekuce majetku, u cizinců automaticky po odpykání trestu trvalé vyhoštění z ČR stejně jako u drogových dealerů, úchylů atd.Pokud byl k takovému činu použit například automobil, měl by být bez náhrady zabaven, rovněž tak veškerá hotovost , pokud se nepodaří ji adresně identifikovat a vrátit, vložit ji do fondu z kterého by se náhrady postiženým mohly vyplácet. Naonec konečně by se mělo skoncovat se schováváním pachatelů během vyšetřování,u soudů , naopak by měl vzniknout web který by podoby takových a jiných pachatelů zobrazoval i s případnou výší odměny za oznámení.Prostě, v okamžiku kdy někdo dkazatelně poruší zákon, by měla přestat platit ochrana osobnosti a navíc by jednoduché případy měly být souzeny podle tabulek neprodleně, trest ihned nařízen k odpykání, nikdo se pak nikam neztratí, nebude ovlivňovat svědky. Strachu z přeplnění věznic se jde vyhnout alternací trestů , veřejnými nucenými pracemi, exekucemi na část majetku, zabavením věcí užitých k trestné činnosti jako automobilů, techniky, nemovitostí pro vařiče nebo pěstitele konopí.Nutný registr přestupků, hledaných osob a věcí dostupný pro policii (i ve vozidlech), soudy, zastupitelství, trestní komise atd.Součtový princip pro výši krádeží nebo přestupků směrem k trestnému činu, obdoba součtu bodů řidičů.

reiner
18. 05. 2014 09:50

Zákony u nás jdou na ruku všelijakým šmejdům a proto jich je u nás tolik nalezlých. Jak je např. možné, že předměty u chyceného zloděje o které se nikdo nepřihlásí jsou mu vráceny zpět, jakoby byly jeho majetkem? To tedy rozum nebere.

popocatepetl
18. 05. 2014 06:58

Je to strašné, ale bude se to dít dál. Staří lidé jsou důvěřiví. Staří lidé chápou pomaleji než v mládí, i kdyby se v monulosti živili vědou. Staří lidé si už nestačí zvykat na rychlé změny technologií, finančnictví, marketingu, způsobu účtování, takže podvodníci vždycky najdou nějaké nové fígly, které nezapadají do světa, v němž staří lidé prožili produktivní část svého života, a důsledky jim nedojdou. Osaměle žijící staří lidé jsou navíc srašně zranitelní. Ani život u dětí tohle úplně neřeší, pokud děto chodí do práce a jejich staří rodiče zůstávají přes den sami doma.
Civilizovaná společnost to řeší "Chráněným bydlením" pro staré lidi, zvlášť osamělé. Pokud nežijí na vsi, kde nad nimi sousedé drží ochranné oko a ruku celé dny, přestěhují se na stáří do domů pro seniory -vesniček pro seniory -satelitních městeček pro seniory, kde mají po ruce základní služby a dozor a kam se tohle pododníci nedostanou. Jenže u nás to zatím z mnoha důvodů nejde. 1. Takové domy a vesničky skoro neexistují. Většina těch, které jsou, buď nabízejí špatné služby, anebo jsou na hranici krachu, anebo jsou cestu k vysátí peněz ze seniorů a jejich rodin. Ty dobré jsou na pořadníky a jen pro majetné rodiny. 2. Senioři nemají úspěry, za které by si byt nebo dům v takovém "chráněném bydlení pro seniory" pořídili. 3. Staří lidé se většinou stěhovat ani nechtějí, protože pověst "domovů důchodců" je z minulosti hodně špatná a pověst rodiny, která "své rodiče strčí do domova důchodců" jakbysmet.

lukas.cz
18. 05. 2014 06:53

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

lukas.cz
18. 05. 2014 06:51

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

popocatepetl
18. 05. 2014 07:03

Dokud vyděláváte, zdají se vám úspory asi k ničemu. Ve chvíli, kdy už nikdy v životě nevyděláte ani korunu, důchod sotva stačí na přežití, ale nepravidelné výdaje - samozřejmě - přicházejí (nemocnice, léky, prasklé potrubí, zkolabovaná kamna, atd.), nemůžete přežít jinak, než mít pro takové případy nějaké úspory, do kterých v takových situacích můžete sáhnout, protože z důchodu to neuhradíte a ve stáří vám už nikdo nikde nic nedá na úvěr, leda lichvář.

lukas.cz
18. 05. 2014 06:46

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

popocatepetl
18. 05. 2014 07:07

"Tolik"??????? To je celkem nutná úspora na stáří, zvlášť pro starého člověka žíjícího v domku. Stačí jedna havárie a jedna vleklá nemoc k tomu a taková rezerva je pryč. Z obvyklého důchodu samozřejmě nepravidelné větší výdaje neutáhnete, zvlášť ne člověk, který žije sám.

mrdounberlusconi
19. 05. 2014 06:55

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.