Velikonoční mlsání: Perníková vajíčka podle Anety Bartuškové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Velikonoční mlsání: Perníková vajíčka podle Anety Bartuškové

Velikonoce jsou opět tady a my opět přemýšlíme, čím je letos ozvláštnit. Vyzkoušejte recepty našich čtenárů a prožijte příjemné svátky. 
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

anna.k
18. 04. 2014 08:55

Postup neni docela spravny tak, jak ho uvadi autor clanku.
Za prve: Testo se musi nechat "fermentovat" alespon pres noc.
Za druhe: Pokud budete zdobit perniky hned po vychladnuti, tak vam poleva opada. Perniky se musi nechat "vydychat" alespon 2 dny. Jen tak poleva prilne k podkladu.
Za treti: Tenhle recept je pro perniky dekorativni, tudiz takove, ktere nezluknou, nezplesnivi, proste nezestarnou. Jenze tim padem jsou take perniky velmi tvrde. Pokud chcete mit dobroucke a mekkoucke pernicky, potom doporucuji tento recept:
1 kg hladke mouky
50 dkg mouckoveho cukru
35 dkg medu
25 dkg masla
5 vajec
3 lzicky jedle sody
5 lzicek mlete skorice
1 lzicka mleteho hrebicku
1 lzicka zazvoru
1 lzicka mleteho noveho koreni
1/4 lzicky mleteho pepre (ano, ctete spravne, PEPRE)
5 polevkovych lzic kakaa
Rozmichat cukr a maslo, pridat med, koreni a kakao. Nakonec pridat mouku promichanou se sodou a vypracovat testo. Testo nechame pres noc v lednici a druhy den muzeme vyvalet asi na 3 mm a vykrajovat tvary. Testo muze zustat v lednici i tyden, ale potom se musi znovu velmi dukladne propracovat. Po upeceni nechame par dnu odlezet v dobre uzavrene doze. Perniky pekne zmeknou. Potom je muzeme zdobit a pouzit jako dekoraci. Po svatcich je pak jednouduse schroupate. Recept bez tuku je dobry na perniky, ktere chcete uchovavat jako dekoraci z roku na rok. Preji hodne stesti a radosti z peceni. At se vam dari

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.