Jakub Doležal byl u vraždy Petry (†15) a dostal dva roky: Bude na podzim volný?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jakub Doležal byl u vraždy Petry (†15) a dostal dva roky: Bude na podzim volný?!

Dva roky za mřížemi by měl podle soudu strávit Jakub Doležal (20), jeden ze tří aktérů vraždy školačky Petry (†15) z Dudína na Jihlavsku. Jenže, na svobodě může být už letos v listopadu!
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

frannes
07. 03. 2014 08:39

Je něco shnilého ve státě dánském....Není na čase něco udělat se soudním systémem kdy díky chybám soudců, státních zástupců nebo policie jsou na svobodu propouštěni nebo jim je dáván neúměrný trest pachatelé zločinů, nejen ,že to podrývá důvěru veřejnosti v spravedlnost, také to může ohrozit další spoluobčany neboť kdo se jednou vydal na cestu zločinu ,sám z ní nesejde a troufám si říci,že ani léta ve vězení, snahy psychologů a vychovatelů s tím nic nenadělají..Nejsem právník,ovšem z knih a filmů vím,že efektivnější je systém trestů podle precedentů a to u jednoduchých případů kontinuálně navazujících na zadržení policií,jako za první republiky, spácháš krádež, ublížíš někomu atd. jdeš za katr a ráno k soudci který podle katalogu a tabulek ti to vyšije s výkonem ihned, ne že někdo dostane možnost prchnout za moře, vyhýbat se líčení s neschopenkou od nějakého úplatného felčara. Obavě ze zahlcení vězeňského systému se lze vyhnou alternací trestů, domácí vězení s náramkem a určeným denním režimem, zabavením věci užité k trestní činnosti, prostředků, nucenými veřejnými pracemi atd.Pachatelé nejtěžších zločinů (vícenásobných vražd, vražd mladistvých, dětí, brutálních znásilnění a zneužití by neměli nikdy už mít plnou svobodu, po odpykání trestu by měli přejít do trvalé detence v uzavřeném prostoru (ideální areály bývalých kasáren) s jištěním elektronickými náramky , zde pobývát, pracovat a dožít.Ochrana nevinných musí mít přednost před jistým omezením svobody jednotlivce jehož nebezpečnost přetrvává a nelze odpovědně žádnou diagnostickou metodou prokázat,že je to jinak.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.