»Penězokaz« Miroslav Singer z ČNB: Drahé jídlo ho netrápí, on si žije jako car! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

»Penězokaz« Miroslav Singer z ČNB: Drahé jídlo ho netrápí, on si žije jako car!

Šéf ČNB Miroslav Singer (40) jediným mávnutím guvernérského pera pustil žilou více než deseti milionům Čechů. Hodnota úspor je rázem nižší, ceny navíc porostou. Není divu, že mezi prostým lidem, který nebere měsíčně 400 tisíc korun jako on, se mu začalo přezdívat »penězokaz«, a všem je asi vcelku jedno, že tento výraz označuje toho, kdo platidlo padělal. Zajímá vás, jak si žije král slábnoucí české koruny?
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

prroud
16. 01. 2014 21:44

A nikdo z vas se nepta,jak z toho celyho marastu ven? Nikdo z vas se nezajima o budoucnost? Zajima vas jen jak potrestat jednu relativne malou rybu na obetovani? Obdivuhodne....

prroud
16. 01. 2014 21:45

Resite nasledky kterejch se nikdy nezbavite,kdyz nenajdete a neodstranite priciny!!!

prroud
16. 01. 2014 23:23

To za vas "vlastizradci" pochopitelne nikdy neudelaji!

anezat
16. 01. 2014 13:32

Jak je možné, že proti němu nelze zakročit? Bylo na něj koncem roku podáno trestní oznámení, ale to je všechno, nic se neřeší.

mememumu
17. 01. 2014 11:56

Ještě mít nějaký důvod, proč zakročovat. Třeba nějaký spáchaný trestný čin. Ale to se polodementím paranoikům špatně vysvětluje.

zadnice
16. 01. 2014 12:44

Singer = Sígr!!!

mrczech
16. 01. 2014 12:31

Tyto nepřiměřeně vysoké platy jsou problémem v celé tzv euroatlantické společnosti . Ten trend začal asi v polovině 70. Let minulého století . Například platy hvězd show byznysu či sportovní hvězdi měly tenkrát mnohokrát menší odměny vůči průměru a podobně to je managementem společností . Je přitom dokázáno, že čím větší příjem, tím menší procento z příjmu dotyčný utratí . Otázka je kam až to může vést . Již několikrát musela být kvůli tomuto trendu zastavena zámořská NHL a smlouvy musely být přehodnoceny .

mememumu
17. 01. 2014 11:57

"Je přitom dokázáno, že čím větší příjem, tím menší procento z příjmu dotyčný utratí" Jasně, má ty peníze ve štrozoku a maximálně se snima jednou za týden mazlí, viď, mamlasi....

frannes
16. 01. 2014 12:17

Bohatý chudému nevěří, někteří z nás si žijou na nějakém obláčku, mají majetky za desítky milionů,luxusní auta,zahraniční nemovitosti atd. Dobře, říká se taky přej a bude ti přáno a dej a bude ti dáno.Zkusme to rozebrat.
Přej (proč ne) a bude ti přáno (preboha kým).Dej(za celý život jsem zaplatil obrovské částky za daně , sociální a zdravotní pojištění) a bude ti dáno(skutečně přidání k důchodu 60Kč a to mám relativně dost, jsou i lidé na polovině této částky)..
Do soukromé sféry nám nepřísluší zasahovat, jen hlídat aby platili daně, odváděli DPH .
Něco jiného je státní sféra, všichni jsou placeni z našich daní a měla by platit jakási posloupnost v hierarchii postavení a tedy i platů.Naprosto nechápu proč by měl jakýkoliv státní úředník i když v manažerské funkci mít více než ministr, ministerský předseda, president ,předseda ústavního soudu , předsedové obou komor parlamentu.Měla by nová vláda , vládní koalice a všichni slušní v politice stanovit jasné principy odměňování v státní sféře, limity pro tyto odměny dle zastávané funkce i v tabulkové podobě.Pokud by zas náhodou někdo dřel jak kůň , tak by si měl uvědomit,že jsou lidé kteří dělají těžkou , nebezpečnou nebo i zdraví ohrožující práci za platy v rozmezí 20-30tisíc Kč včetně premií, že mnohdy nejsou schopni vydržet pro zdravotní dispozici ani do důchodu ,pokud přijou o práci , tak prakticky nemají šanci sehnat novou a končí na hraně sociální potřebnosti.
K rozhodnutí ČNB , nejsem odborník , reakce i kapitánů průmyslu jsou rozporuplné, lidé sice krátkodobě něco nakoupili ale stále žijí v nejistotě a pokud někdo drží úspory tak na nedálé provlémy , katastrofy, obavu z nezaměstnanosti atd.Celkově nás jako obyčejné lidi(důchodce) toto opatření poškodilo hlavně tím,že zdražení zasahuje i do oblasti potravin,kde bylo již zdražení v důsledku změny DPH a dalších vlivů.Mám zato, že takové rozhodnutí (změna kursu Kč od ČN by mělo být přijato na základě nějakého konsensu vlády, parlamentu a ne jen úz

prroud
16. 01. 2014 11:51

Co resite??! Je to clen particky vlastizradcu slouzicich zajmum elit! Tem jsou "jejich" staty,narody a nejaky vlastenectvi ukradeny!Znaji jen prachy a moc!Prodaj vlastni matky za "adekvatni" zold!!!

havran2
16. 01. 2014 11:33

TENTO NÁZOR MÁ URČITĚ VÍC LLIDÍ, TAK PROČ TOMU TAK NENÍ?

prroud
16. 01. 2014 11:56

Ptas se proc? Protoze plati to co nam zamerne system nacpal: Rozdel a panuj! Nech se "kupovat" jako ***.Zavid a bud zlej a skodolibej! Hlavne se nesjednocuj a mlc!Tise doufej,ale nic pro to nedelej!To jim staci aby nas meli v hrsti.Zlu staci k vitezstvi jen to,kdyz proti nemu dobri lide nedelaji nic!

1pravda1
16. 01. 2014 11:17

Proč má mít plat 400 tis. měsíčně z peněz daňových poplatníků, pokud chce tento stát ušetřit, měl by nejvyšší plat ve státní sféře být maximálně ve výši platu premiéra nebo prezidenta!!! Toto je naprostý nepoměr k výkonu funkce, stejně tak jako šéf Českých drah 800 tis. měs.
Takže doufám, že nová vláda se na toto plýtvání státními prostředky podívá, pokud je někomu málo plat do 200 tis. měs. tak ať se jde živit do soukromé sféry, myslím, že na jeho místo se najde kvalitních zájemců dost.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.