Paměti bolševika Štěpána: Jak to bylo s poměrem Vondráčkové a Štrougala? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Paměti bolševika Štěpána: Jak to bylo s poměrem Vondráčkové a Štrougala?

Historku o techtle mechtle radovánkách komunistického předsedy vlády s naší oblíbenou zpěvankou Helenkou Vondráčkovou (93) zná snad každý pamětník. O nekalých orgiích dvojice vzniklo přehršle fórů, které se udržely v paměti národa silněji, než Palackého dílo.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

mandat
21. 07. 2016 10:15

Bylo by super se zeptat pani Strougalove,jak vymlatila Vondrackove zuby.Navic tahle zrudna zpevacka tezila za kazdeho rezimu, udala Kubisovou,protoze byl jeji konkurence.Je to zla, falesna a chamtiva baba.

ivoadler
21. 07. 2016 10:13

Bylo to vyvráceno mockrát, ale antikomunistickým blbcům to pořád nestačí. Tón článku je hanlivý - "zpěvanka", přitom je to jedna z našich nejlepších zpěvaček, médii záměrně ignorovaná. Asi se nějak nezavděčila. Heleno, popusť uzdu fantazii a začni vyprávět, jak to bylo se Štrougalem. Blbci nad tím budou slintat.

jakeline
24. 03. 2014 14:35

S věkem Vondráčkové jste to v článku přepískli aspon bude dlouho živa!Raději nepište vůbec než takové bohapusté bláboly!

bjuno
10. 01. 2014 12:39

"Historku o techtle mechtle radovánkách komunistického předsedy vlády s naší oblíbenou zpěvankou Helenkou Vondráčkovou (93) zná snad každý pamětník."
Tak pamětník si myslím že jsem, Vondráčková sice vypadá jak stará rašple ale na 93 let - jak je uvedeno výše tedy rozhodně nevypadá.....

bohatypoodnikatel
21. 07. 2016 23:22

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

kinty
20. 10. 2013 08:24

Tak přesně to,co popisujete,se děje dnes. Každou chvíli jsou vidět mrtvé ryby břichem nahoru v našich vodách,převráceneé kamiony a vytékající nafta do půdy a vody, stavební soukromé stavební firmy,které staví a nedostaví, nebo zfušují stavbu,nebo ani nezačnou stavět a s penězi vemou roha. No a ty "králíkárny, kolikrát si je musí platit lidi 2x,nebo přijdou / byt / že se někdo nechá zapsat do katastru a praví majitel je rázem bezdomovec.A to nemluvím o realitkách, které inkasují peníze od kupujících,ale prodávající nevidí ani korunu,zato realitkám se plní konto. Tohle všechno se vám líbí? S tím cestováním a vzděláváním jste to trochu přehnala, ale omlouvá vás vaše mládí. Já si nepamatuji ze školy , ani z okolí, že by někdo nemohl studovat na střední , nebo vysoké,ale je pravda, že byly daleko přísnější kritéria, že se tam nedostal žádný žák, který na to neměl vědomosti. Teď kdo má peníze, si zaplatí a má i diplom, stačí nám Plzeňská fakulta,ale dělo se to i jinde.No a co se týká té Bartolomějské, probuďte se, nebo sledujte televizi, zrovna včera ukazovali, jak zmlátili policajti cizince jenom proto, že se jim nezdál jeho doklad, který jak se ukázalo byl pravý. A městská policie, ta má těch hříchů ještě víc. Tak prosím vás, když už budete něco takového psát,tak se radši pořádně informujte, jestli se tohle neděje i teď, protože ty vaše argumenty dokáží v dnešní době akorát pobavit.No a ještě ta červená knížka jak jste zmínila ta byla platná hlavně těm nahoře, kariéristům jako byl třeba Fišer, Dlouhý, Štěpán a podobní co se rozlezli po převratu do pravicových stran a dneska jsou z nich komunistobijci., obyčejným dělníků nijak nepomáhala,ale ti věřili a pořád věří lepší budoucnost, to jsou ti co nezradili a nepřevlékli kabát. Děkuji vám za pozornost.

georg7
20. 10. 2013 08:09

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

kinty
19. 10. 2013 07:52

frantak plně s Vámi souhlasím,ať nám AHA radši vypráví tu o Nečasovi a Nagyové /Nečasové/,ta je aktuálnější a nevyhrabává věci staré 40 let a víc.

kinty
19. 10. 2013 07:01

lillyli,je vidět ,že vám pamět slouží, to já zase pamatuju bezdomovce , žebráky, korupčníky, vrahy a zloděje, nezaměstnané, no a v obchodech zkažené maso, červi v mase, brambory jak pro prasata, polský dovoz, koninu v konzervách, napíchanou vodu v mase, v rybách, mám pokračovat?ale tohle vám zřejmě nevadí, hlavně,že nebyl toaleťák a vložky, tož tak, každý si vybere ,co bylo lepší,ale to musí být objektivní, nebylo všechno akorát, ale zase jsme nebyli zadluženi tak, že to budou splácet ještě naši pra pra pravnuci,možná že tam těch pra bude ještě víc.

fizi
24. 03. 2014 08:46

Kinty díky.

prroud
03. 10. 2013 12:28

I wyatte jednou pochopi,ze zivot neni o celebritach a jejich ohozech a farech,tuzexovym obleceni a ostatnim konzumu,alespon doufam.Nenadaval bych mu za to,ze je zpracovanej soucasnou propagandoua nezna co nezazil a nemohl se v tom tudiz nalezite orientovat.Spis bych mu rekl jednu vetu svyho otce: "Neni blbej ten kdo nevi,ale je blbcem ten,kdo se nechce nic dozvedet!". A pravda se tezko hleda,protoze vladci sveta jedou na lzi a klamu,prece nepriznaj,ze zijou prizivnictvim na zbytku sveta,kapri si rybnik nikdy sami nevypustej!Lidi by se meli zajimat o pravdy a pravou historii spis nez o oficialni lzi,polopravdy a historie psany "vitezi".Jen tak pochopej ze musi kazdej zacit sam sebou a na konci bude onen "zlatej vek" o lidech a ne o nenzranosti,nebo alespon kriminalite pro holy preziti.

wyatte
02. 10. 2013 22:44

konečně napsali pravdu: "s naší oblíbenou zpěvankou Helenkou Vondráčkovou (93) "

frantak1
02. 10. 2013 19:57

Od H.V. a L. Š se diskutující návštěvníci dostávají až ke vzájemným urážkám .... .

Místo původně zamýšleného svého diskuzního příspěvku si raději dovoluji použít báseň váženého, velice vzdělaného a významného inspirátora českého UNDERGROUNDU o kterém, zřejmě každý
z nás ví, že byl i velikým kritikem režimu minulého.

Egon Bondy ...

Dvě léta - 20.12.1989
(Básně 1989 a 1990)

Jak jste věřili ve svobodu!
A zbyla z ní svoboda obchodu
t.j. podvodu.
Zalízt pod vodu
a tam utopit byste se měli
vy co jste na Václaváku v nadšení vyváděli.
To co jste chtěli jste dostali;
zas vám akorát nasrali.
A rvát vlasy by si měl pán Havel
jak to s váma sválel.

Egon Bondy (20.1.1930-9.4.2007)
Český básník, prozaik a filozof, výrazný inspirátor českého undergroundu.

PS: prosím odpovědného pracovníka z vedení tohoto servru o to, aby pravidla, která jsou vyžadována od diskutujících byla
vyžadovaná i od přísl. redaktora.

Rodinný život pani H. Vondráčkové neznám a rovněž tak i pana L.Štrougala a ani mě to nezajímá.
Více mě zajímá oprávněná skutečnost, že paní H.V. jak v minulém režimu, tak i v současném, se význačně zasloužila
o značnou popularitu naši vlasti v celém světě.
A pana L.Štrougala, považuji za jednoho z nejkvalitnějších, ne-li nejlepšího předsedu čsl. i čs.vlád vůbec.
Mimo jiné, je i jeho zásluhou, že republika byla po listopadu 1989 předána nezadlužena a státním majetkem v hodnotě vyšší 4,5 bilionů Kčs.

S přaním příjemnějších dnů, nám všem
Frantak 2 (nar. v r. 1934)
napište Váš názor

prroud
02. 10. 2013 20:42

Za sebe nemam co dodat,myslim,ze taky vite "vo cem to je"

sal0me
02. 10. 2013 18:39

Helence už je 93?

hufnagll
02. 10. 2013 19:07

Jo náš národní poklad vypadá nejmíň na 100.Někde píšou že se musí denně 3 hodiny líčit jako kdyby to nebylo jedno,že Nosál

stekavypes
02. 10. 2013 17:14

Já si zase pamatuju jak se bagrovaly řeky,nebylo tolik záplav.Sekalo se u pangejtů,stavěly se na polích sněžnice atd.Cestovat se mohlo,lidi k sobě nebyli hnusní jako teď,jíst bylo co a hlavně kvalitnější,což se dnes říct nedá.A že se stálo na banány je úplná prkotina proti tomu co se děje teď.

wyatte
02. 10. 2013 22:46

cestovat se mohlo akorát tak do Bulharska a na doložku do NDR, byly fronty úplně na všechno a když chtěl člověk něco pořádnýho na sebe, tak musel někde vyvexlovat bony a vystát si frontu pro změnu v Tuzexu, ty soudružko!!! :/

tranta68
03. 10. 2013 10:59

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

lillyli
05. 10. 2013 17:49

Tak já si pamatuji, že nebyl toaletní papír...kdo neměl známé, utíral si zadek novinami...o dámských potřebách nemluvě. Fronty se stály na všechno, včetně ořechů, čokolády. V řeznictví a v ovoci-zelenině to vypadalo, jak u snědeného krámu. Veškeré oblečení se kupovalo pod pultem, protože na pultě byl jen hnědý, zelený nebo oranžový krimplen. Prodavačky se chovaly jako rockové hvězdy..a to i k vš vzdělaným lidem. Když se jim nechtělo, neobsloužily vás nebo se u toho tvářily otráveně. Cestovat se mohlo jen do stejných všiváren, jako byla tady. Ale samozřejmě pár vyvolených mohlo kamkoliv. A o kvalitě potravin by se dalo velmi dlouho diskutovat..v obchodě byl jen točený salám, shnilá cibule, bůček, atd. Kdo neměl zdroje na vesnici, vůbec nechápu, co jedl. Jó, to byly časy...a ty nekonečné schůze!! ..úplná nostalgie.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.