Infekce, průjmy, žloutenka i cholera... Exotické »suvenýry« z dovolené: Braňte se očkováním! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Infekce, průjmy, žloutenka i cholera... Exotické »suvenýry« z dovolené: Braňte se očkováním!

Chystáte se do Egypta nebo Turecka? Pak byste měli myslet i na zdravotní rizika s tím spojená. Zvlášť při cestování do exotických destinací, kde vám a vašim dětem může hrozit infekce. „Stačí pohladit kočičku na zahradě luxusního hotelu a zákeřná infekce může propuknout,“ říká Hana Roháčová z Kliniky infekčních, parazitárních a tropických nemocí Nemocnice Na Bulovce.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

kajuse2
23. 08. 2014 13:08

Já teda nevím, jak se může člověk naočkovat proti tomu, aby nedostal průjem, protože já konkrétně dostala průjem vždycky na jakékoli dovolené a to jsme nemuseli jet ani za hranice. Myslím si, že tam hraje roli stres, nervy, změna prostředí, změna stravování, kdy člověk vymění to celoroční zdravé jídlo za pořádně mastné a tučné obědy a večeře, k tomu alkoholické koktejly a pak už se nemůžeme divit, že to tělo si s tím neumí poradit, ale nedovedu si představit, co přesně by se člověku na tohle mělo teda očkovat. Já tomu předcházím jedině tím , že vždycky začnu brát před dovolenou (tak týden dopředu aspoň) biopron forte probiotika a beru je celou dovolenou, ale o očkování jsem ještě neslyšela.

prroud
15. 08. 2013 17:55

Jisteee,nechte se "podlomit" ockovanim plnym rtuti a hliniku!Nez zacnete premejslet o ockovani,nejdriv si zjistete co to obnasi,ale ne u tech kdo z toho maji zisky!Jedna vec,ta druha,je hygiena a pribalit ruzny dezinfekce,v prvni rade prevence,ale takova,co ma smysl! Ockovani ho ma jen pro zisky farmakoncernu a reklamnich agentur.......jooo a pro pekny dovoleny formou seminaru poslusnejm "doktorum" co maji akorat z mirneni nasledku,ale nejsou schopny vyresit jedinou pricinu nemoci!Maucta

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.