Krutá odpověď úředníků beznohému Václavu Kaňákovi: Nejste invalida! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Krutá odpověď úředníků beznohému Václavu Kaňákovi: Nejste invalida!

Nemá nohu, ale mrzák není. To se od úředníků dozvěděl Václav Kaňák (72) z Plzně, když na sociálce žádal příspěvek na úpravu auta na ruční ovládání pro invalidy. Nic nedostal a zdůvodnění mu vyrazilo dech. To, že nemá nohu, zdaleka neznamená, že je postižený.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

mariedan1
16. 07. 2013 12:00

To je příšerné...
Já znám ženskou, která už 10 let bere invalidní důchod (přes 11 tisíc), protože má známého psychiatra, který ji každý rok potvrdí, že je "opravdu moc a moc nemocná". Přitom pracuje na manželův živnostenský list a parádně si užívá.
Z toho by se jeden vzteknul.
Tady utíkají peníze, tady by to chtělo pořádnou kontrolu.
Mám děsný vztek.

illis
15. 07. 2013 20:40

To je tak, když má někdo moc rozhodovat. Chudák pán, hlavně, že zbylo na odměny pro Nagyovou, jsme celému světu k smíchu a k lidem, kteří mají handicap, tak se chováme hrozně, tedy naši úředníci. Vzala bych je tou berlí po hlavě, aby se vzpamatovali. Že se nestydíte Plzeňští, kteří jste takto rozhodli . Doufám, že to nepochopitelné rozhodnutí změní a když ne, vyhodit a vyměnit za úředníka, který je chápavý, empatický a rozhodne ve prospěch pana Kaňáka, držím palce. Můj bratr má na obou nohách protézy, ale naštěstí nepotřebuje úpravu automobilu na ruční řízení. Podat proti rozhodnutí odvolání, ale hlavně nepromeškat lhůtu k odvolání. A ještě copak takhle se zeptat ochránce lidských práv ombudsmana JUDr. Pavla Varvařovského, jako pedagoga jsem si ho vážila, dost mne naučil .

winterfreshka
15. 07. 2013 16:13

No jistě,čemu se divit­??!!Ne­zaměs­tnaných opálených flákačů přibývá,těm dají invalidku i na zaražené větry a bílým budou brát někde se to vykompenzovat musí.Všimné od podplácejících kofol je pro Mudr.výhodnější

lukreciaborgia
15. 07. 2013 14:27

Znám 23-letého kluka,který pobírá měsíčně 4 000.-Kč ,protože má cukrovku.Jinak normálně pracuje,a to má jako bonus od státu.Když jsem to řekla jednomu rodinnému příslušníku,který si píchá 6x denně inzulin a který se na můj popud na to ptal,tak se mu doktorka vysmála.prý něco takového neexistuje.Myslím si,že by o tom neměl rozhodovat jenom jeden doktor.Protože ten kluk,co má na benzin si nepíchá nic,ale má zvednutý cukr.Sama tomu nerozumím,ale asi bych hnala doktory k odpovědnosti.Asi bych dřevěnou nohou křápla tu doktorku po palici,ať se jí rozsvítí v palici.Pak bych to svedla na šok,nemoc,depresi a různé jiné výmluvy.Jako třeba Nagyová.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.