Pohlreich zuří: To české jídlo se nedá žrát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pohlreich zuří: To české jídlo se nedá žrát!

Na obrazovky vtrhne už příští týden nejnovější řada pořadu »Ano, šéfe!«, jehož poslední díly svérázný kulinářský mág Zdeněk Pohlreich (55) dotáčí právě v těchto dnech. Bohužel pro strávníky pohostinských zařízení nemá příliš dobré zprávy.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

marieelle
31. 08. 2012 12:10

a stále více se sem tahají cuzí recepty. Snbad proto,že se více cestuje. Český žaludek je generřacemi zvyklý na něco jiného. Některé plodiny u nás nerostou , jsou tu příliš drahé. Tam,kde jsou levné, stejně jako ryby, jsou zde luxus. proč? Nemusí to dšělatr dobře ani ortganismu. Tady se jedly koláče, budhyt,ovocné knedlíky, nudel s ákem. Mladice neumějí vařit a kupovasné nudel jsou něco jiného než nudel domácí, stejně jako omáčky z práčku, nebo škuzbánky knedlíky z prášku. Dá se vařit levně a výborně. Ovšem dříve byl kvalitní materiál.
Polévka s přeškvařeného domácího másla uložená v kameniniovém hrnku s krstky mouky a kmínu voněla po celé vsi a musela být zachvíli protože byly třeba žně. Lidi byli zdravější. Dnes se spěchá, jí se polotovary z kdoví čeho a vydělané peníze se utratrí za takový sajrajt.

mememumu
31. 08. 2012 17:25

Lidi byli zdravější v prvé řadě proto, že se nepřežírali a měli pohyb.

tomshark
31. 08. 2012 08:35

Mohu potvrdit Pohlreichovu zkušenost z nedávné návštěvy v restauraci V oblouku v Českém Krumlově. Jídlo nazvané Těstoviny v Oblouku označené jako specialita kuchaře bylo celoživotním zážitkem gastrohrůzy. Rozvařené penne byly položené do základy Vitany ke gulášové polévce, k tomu kousky orestovaných kuřecích prsou a uzené krkovičky, plus něco orestované cibule, celé toto dílo, za které by Ital toho kuchaře rovnou zabil, korunoval strouhaný eidem, který to pěkně slepil dohromady. To vše za 120,-, což mi u dobrého nevadí, ale za hrůzu??? Právě dobrý těstoviny se dají bez problémů nabídnou za těch 65,- , uváděných v článku, ale musí to vařit kuchař

mememumu
31. 08. 2012 17:26

Bohužel, Český Krumlov je typická tuzemská turistická gastronomie typu podojit a vyhodit protože "beztak tě tady už nikdy neuvidíme". Čest těm pár výjimkám, které beztak většinou vydrží jen krátce.

smazan_20150109
31. 08. 2012 07:54

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

tomshark
31. 08. 2012 08:14

Carpaccio není jídlo, ale způsob řezu suroviny, bruscheta není nic jiného , než česnekem olivovým olejem, rajčaty a bazalkou obložená opečená bagetka, rukola stojí stejně jako špenát a lososa ( sice mraženého ale docela slušného) koupíte i v Lidlu. Co na tom shledáváte jako VIP, běžně to kupuju?

mememumu
31. 08. 2012 17:30

Jojo, bruscheta je vlastně topinka ze starého pečiva se sezónní pomazánkou, jedno z nejobyčejnějších (a nejlevnějších) jídel, co může existovat. I jinak máš samozřejmě naprostou pravdu.

mememumu
31. 08. 2012 17:28

Tebou popsaný člověk se nemá co stravovat v restauraci, protože na to prostě nemá. Jo ale když se v ní přesto stravovat chce, tak prostě jí humus. Je to ale jen a pouze jeho problém a jeho volba.

starypes
31. 08. 2012 06:38

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

eremita
31. 08. 2012 00:09

České "hospodnictví" je synonymem podvodnictví. Málokterá hospoda má kvalitního kuchaře erudovaného v oboru, dnes kulinaří kdejaký hochštapler s vidinou rychlého zbohatnutí. Pohlreich se samozvaně pasoval na boha české (?)kuchyně, kuchtík vyrostl ve zdatného ekonoma, proč ne, když mu za jeho názory i platí...

zkrat.
30. 08. 2012 22:09

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

majojo
30. 08. 2012 21:55

samozřejmě se to žrát nedá. Ale většina národa prostě musí. I když si myslí, že je elita, když jednou za týden zajde do místní "restaurace" zaplatí nehoráznou částku za příšernej blaf a pak se diví že mají další týáden ***.

mememumu
31. 08. 2012 17:31

Ne, většina národa nemusí. Ve skutečnosti NIKDO nemusí, všichni to dělají dobrovolně. A pokud dobrovolně platí jakékoliv peníze za humus, tak jim to na jednu stranu patří a na druhou stranu můžou za to, kde česká gastronomie je. Nebýt jich, tak ty humusy nepřežijou.

hustik
30. 08. 2012 17:18

Ať tenhle ten frejíř ukáže, jak vařit za ty peníze a neuráží. Zároveň nevím, že si ho ještě někdo pozve do své restaurace. Vždyť neradí, shazuje. A't pozve ty co shazuje a vé své restauraci, ukáže, jak na to. Pokud má Imperial v pronájmu nebo je jeho, stačí se juknout na jídelník. Žádná bomba za nelidové ceny.

mememumu
30. 08. 2012 17:53

Za tyhle peníze se jídlo v restauraci prostě vařit nedá, s výjimkami viz níže. Kdo za tyto ceny v restauraci jídlo chce, tak holt musí očekávat šajze. Imperial docela bomba je, zvlášť za ty poměrně lidové ceny. Zjevně netušíš, co to je nelidová cena, případně jsi v Imperialu resp. v Praze v životě nebyl.

587587
30. 08. 2012 21:22

Ale zase ber, že na hotovky chodí většinou zaměstnanci o pauze. Imperial určitě není na denodenní stravování.

mememumu
31. 08. 2012 17:24

Polední menu v Imperialu mi nepřišlo jako něco, co si lidé pracující v cetru Prahy nemohou dovolit, klidně i denodenně (o tom svědčí i reálně nemožnost tam v pracovní den poobědvat bez rezervace). Navíc je třeba srovnávat, za kolik se dá a v jaké kvalitě najíst jinde ve stejné lokalitě. Samozřejmě, že pro úředníka z protějšího soudu nebo prodavačku z Bílé Labutě je to nedosažitelné, ale to neberu jako měřítko.

hillaarkaa
30. 08. 2012 18:09

Je to docela znát-najíst se v Impu a někde v řadové dvojce .Je to stejný paradox jako očekávat ve vládě a kdekoliv jinde odborníky(né chemiky a opilce )

jajas
30. 08. 2012 16:01

No ten chlap mně už taky leze na nervy! Myslím, že už bylo Pohlreichta dost. Na něho jsme tedy čekali, aby nám řekl, jaké je české jídlo, na něho tedy určitě! Jestli si myslí, že svým slovníkem a seřváním party kuchařů něco změní, tak to je tedy borec. Protože je jasné, že za peníze ten chlap udělá ze sebe ještě většího b.l.b.a. než jsme čekali. A ty svoje ksichty a kecy ať si nechá pro svůjpodnik (pokud vůbec ještě nějaký má).

vesnicankavemeste
30. 08. 2012 15:02

jiz se tesim!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.