Veronika Pacíková (27) počítala s dvojčaty, ale porodila trojčátka... Mladé rodině měsíčně schází 15 tisíc korun! Sociálka: Proč jste si je pořizovali? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Veronika Pacíková (27) počítala s dvojčaty, ale porodila trojčátka... Mladé rodině měsíčně schází 15 tisíc korun! Sociálka: Proč jste si je pořizovali?

Život někdy píše hodně nečekané příběhy! Své o tom ví Veronika Pacíková (27) ze Zábřehu na Moravě. Když zjistila, že je těhotná, vydala se ke svému lékaři. A ten ji překvapil radostnou novinkou! S manželem prý čekají dvojčata! Společně už vychovávali malou Aničku (4) z předchozího Veroničina vztahu. Vše ale nakonec dopadlo úplně jinak. Místo dvou prcků byla v bříšku hned tři miminka!
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

nbvcx007
02. 08. 2012 04:44

držím Vám palce, ať se Vašemu manželovi podaří brzy najít nějaká slušně placená práce, abyste s dětmi mohla zůstat Vy a ne běhat někde po brigádách. Paní na sociálce nebo kde Vám to řekli, že si nemáte pořizovat tolik dětí, by potřebovala minimálně proplesknout. Jak si to může vůbec dovolit? To tím chtěla říct, že jste snad měla děti zabít? Nebo jen některé z nich??? Toto má říct jiným pijavicím sociálního systému, které záměrně nepracují, válí se doma, dětí jako smetí (postupně) a nijak nám do společnosti nepřispívají (pouze velkým počtem dalších ***amotných dětí). Ale to jsou jiné částky, pro které si chodí měsíčně. Jak je toto možné??? Obdivuji Vás, že ještě vůbec máte sílu se usmívat do fotoaparátu. Ani si nedovedu představit, kolik sil musíte denně vynaložit k běžnému provozu rodiny, navíc za tíživé finanční situace. Nic si nedělejte z nepřejících a chytráckých příspěvků, které jsou zcela mimo mísu. Lidé jsou různé...blbé a pitomé. Držím palce, ať jsou děti zdravé, rychle rostou a vydržte, snad bude lépe.

ban09
06. 08. 2014 17:03

lostice28
24. 07. 2012 23:32

lidská omezenost a nehorázná závist některých lidí co komentují tenhle článek je neskutečná!! Znám rodinu Pacíkových osobně a jediné slovo které mě napadá je neskutečný OBDIV!! Většina lidí si ani ve snu nedovede představit, čím si prošli, ať už nepopsatelným strachem o život svých dětí až po nesčetné návštěvy lékářů, zda jsou děti v pořádku a jak vše zvládnou dál. Nikdy v životě si o nic neřekli, ba naopak chtějí vše zvládnout samy. A navíc jsou ještě oporou svým blízkým,když je potřeba. Lidé by se spíš měli pozastavit nad tím, jak v téhle zemi fungují úřady a naše "skvělé" zákony. Protože se může stát, že je sami budete jednou potřebovat.Je mi fakt špatně jak někteří lidé vidí jen peníze, ale že platí ze svých daní naše spoluobčany tmavé pleti,kteří si děti pořizují cíleně, že naše peníze jdou na provoz věznic, kde se mají vězni jak v bavlnce a už vůbec nemluvím o našich politicích, tak si raději vezmou za cíl rodinu,která tuhle situaci fakt neplánovala a prostě se jen snaží trochu důstojně žít a vychovávat své děti. Manželé Pacíkovi jsou skvělí a pracovití lidé, milující své všechny děti nadevše. Tak se jen trochu zkuste zamyslet, jak by jste takovou situaci zvládali vy všichni, kdo bez většího zamyšlení komentujete negativně tento článek. Zvládli by jste vše sami bez jakékoliv pomoci a nebyli by jste ještě nakonec rádi, že se o vás taky svět dozví a třeba někdo přinese obnošené oblečení pro děti?? Máte ponětí kolik stojí třeba jen dětské botičky, násobeno třikrát!!!!! Já sama pokud můžu, pomůžu ráda jakkoliv. A to na rozdávání opravdu nemám, ale mám li ve skříni oblečení,které je mé dceři malé, bez rozmýšlení je daruji. Komukoliv kdo je upotřebí. A je mi líto, že se musím stydět za některé spoluobčany, kteří se chovají jako hyeny.

veronikatrojcatka
24. 07. 2012 22:20

Článek je napsán stručně, ale pravdivě. Je v něm vyzdvižena především finanční situace. Ne z důvodu, že žádáme lidi o peníze, ale, aby lidé pochopili, jak těžký život někdy může být, když se sejde spousta věcí naráz.A stát? Nepomůže Vám. S manželem jsme se ocitli v této situaci před 3 měsíci. Pro někoho je to dlouhá doba pro nalezení práce, ale věřím, že lidé, co práci hledají, o tom ví své. Avšak jsem čekala, že se lidé zaměří spíše na to, že i přese všechny překážky, co nám život nachystal, jdeme dál se vztyčenou hlavou. Jsem na sebe a na svou rodinu hrdá. Nikdo se o trojčátka od narození nezajímal, nikdo o nich nenapsal ani půl věty, a když jsem dostala nabídku, zda chceme vydat článek v novinách, souhlasila jsem, protože oni si to zaslouží. Mají za sebou dlouho cestu. Mé děti bojovaly a ten boj vyhrály. Ještě máme spoustu starostí před sebou, S Eliškou musíme hodně cvičit, není na tom tak, jak by měla být, ale já věřím, že to bude dobré. Všechno bude dobré. Děkuji za napsání tohoto článku, a věnování pozornosti mým dětem. Děkuji FOD Zábřeh a všem lidem, kteří nám pomohli. Děkuji své rodině, která nás podporuje.Z celého srdce děkuji Vám všem, kteří nám držíte palce.

lillyli
24. 07. 2012 09:10

je hodně zavádějicí. Anička by do školky chodit přece nemusela, je ještě malá. Za jednorázové pleny se taky utratí majlant. Je prokázané, že látkové pleny jsou jednorázově vysoká investice, která se ale dlouhodobě vyplatí. A příkrmy si může taťka taky dělat sám...nic na tom není. Dříve jsme to dělaly všechny a praly a žehlily pleny nejméně do roka. Je vidět, že někteří lidé jsou ekonomicky ***amotní. A kde vlastně ta rodina bere ty chybějící tisíce?

veronikatrojcatka
24. 07. 2012 20:54

Ráda bych podotkla, že chodíme s trojčátky 3x týdně po doktorech,cvičíme Vojtovku, a kolem třech mimi je docela dost práce....a proto jsem moc ráda, že Aninka chodí do školky, kde se vyřádí s dětmi, a užije spoustu legrace.Nechci ji ochudit o kamárady, a o to, co prožívají ostatní děti. Co se týče plen, nejspíš si neumíte představit, co péče o tolik dětí obnáší. Nezastavíme se od rána do noci, a tak si to snažíme, co nejvíce ulehčit. Také bych chtěla říct, že manžel je na MD poslední 3 měsíce, a také má brigádu. Střídáme se, jak to jde. A s penězmi nám pomáhá rodina, než celou situaci vyřešíme. Práci hledáme s manželem oba, a divili by ste se, jak moc je to složité. Každopádně jsme chtěli článkem jen upozornit, že pokud se dostanete do takové životní situace, tak Vám stát nepomůže. Nelitujeme toho, co se nám přihodilo, a jak jsme se rozhodli. Věříme, že je to jen dočasný stav. A zase bude lépe. Mrzí mě, že si někteří lidé si vyberou jen to špatné.

nbvcx007
02. 08. 2012 04:30

Jak můžete napsat takovou pitomost? ***amotní tady určitě nejsou rodiče trojčátek. Možná byste měla jet k rodině na jeden den a exkurzi, pak by Vás podobná volovina jako látkové pleny a vaření příkrmů ani nenapadlo. To by ten den musel být nafukovací, aby se to dalo zvládnout.

ouha
23. 07. 2012 23:48

z krásných zdravých dětí. Na druhou stranu moc nechápu, proč máma kojenců chodí po brigádách, ale tatík se po žádné práci nepídí. Při tolika dětech by prostě chlap měl udělat první poslední, aby si nějakou práci našel a rodinu finančně zajistil - pokud to není lempl, kterému práce smrdí, tak by měl něco najít.

veronikatrojcatka
24. 07. 2012 20:58

Hledáme práci oba. MD se může přehazovat každé 3 měsíce z jednoho na druhého. Momentálně je na MD manžel, protože já mám na brigádě přislíben plný úvazek. A věřte nebo ne, ale práce tu opravdu není. A pokud o nějaké víte, dejte nám vědět, budeme jen rádi.

illis
23. 07. 2012 23:14

v dnešní době to není žádná legrace, nemůžete ovlivnit, aby se nenarodilo více dětí z jednoho těhotenství. Jsou lokality, kde prostě práci neseženete, je nesmyslné rodinu osočovat . Vzpomínám si, že kdysi, když měl někdo více dětí, než dvojčata z jednoho těhotenství, tak se podnik zavázal přispívat na děti a na jejich výživu, závod na výrobu dětské obuvi poskytoval zdarma po několik let botičky, prádelna prala zdarma plenky a jiné možnosti. Otázka sociální pracovnice, proč si děti pořizovali, je dle mého rovnou na výhazov . Kromě empatie by měla dotyčná projevit snahu rodině pomoci dle daných možností, případně využít odstranění tvrdosti zákona .

veronikatrojcatka
24. 07. 2012 21:03

Jsem moc ráda, že někdo pochopil článek tak, jak jsme ho mysleli. Nechtěli jsme se litovat, jsme spokojení. Jak už jsem řekla, chtěli jsme jen poukázat na to, jak to u nás v ČR chodí.A snad jen dodat odvahu lidem se stejným životním údělem.Víme, že bude lépe. Víme, že se o ně postaráme, že si poradíme.

irena1960
23. 07. 2012 19:30

že se dobrovolně nechají protáhnout bulvárem s vidinou, že se na ně budou lidi skládat a bez práce přijdou k penězům??? Leda tak na@rat. On je na mateřské a ona na brigádě. To mohlo s klidem být naopak. Tatík má asi lachtanku

illis
23. 07. 2012 23:17

ireno, jste vůbec žena a matka, tolik zloby ve vašem příspěvku , asi máte hodně jednoduchý život oproštěný od problémů. Říká se, že vše špatné se vrací, možná se vrátí i vám .

veronikatrojcatka
24. 07. 2012 21:14

Neumíte si ani představit, kolik máme práce. Pokud já vím, o penězích není v článku ani zmínka. A pokud nám někdo pošle oblečení, jsme za to rádi, pomůže nám to....a to nám jako vyčítáte?Něco Vám povím, peníze jsou nic oproti tomu, co jsme zažívali v prosinci, kdy se trojčátka narodila. Měsíc a půl byla po nemocnicích, a my se modlily, ať to všechno dobře dopadne. Není nic horšího než strach o své děti. Za 9 měsíců jsme prošli s manželem spoustou stresových situací, a proto i přišel o práci. Ani zdaleka si neumíte představit, co prožíváme, ale bojujeme dál. Nikoho o nic neprosíme, od nikoho nic nežádáme. Když nám někdo chce pomoci, jsme rádi. A ani jsme s manželem nečekali, kolik dobra ještě v lidech je. Tyhle štiplavé komentáře, které na tak krátký článek, z kterého se moc nedozvíte, jsme čekali. Doufám, že jste na sebe hrdá, za to, co jste napsala. Musíte být asi hodně nešťastná.

veronikatrojcatka
24. 07. 2012 22:48

Chtěla bych se opravit, mimi se narodila v říjnu, v prosinci jsme si je přivezli domů

mikimi
23. 07. 2012 18:28

No kdyby si pořídili čtyři děti za sebou, tak neřeknu, ale chtěli ještě jednou a asi nemůžou za to, že to jsou trojčata, na potrat snad kvůli tomu nepoběží. Jednou budou mít doma pěkně veselo
Jinak základem je chtít pracovat a otec by si měl najít práci. A ať mi neříká, že nic nesežene, v supermarketech nabírají pořád a i když je to třeba pod jeho kvalifikaci, tak lepší než nic. Z článku jsem nepochopila, z čeho teda žijí, když jim měsíčně chybí 15 tisíc. Alimenty 4 tisíce na tak malý dítě mi přijdou vysoký, no když je otec neplatí, tak to je pak jedno, má na něj podat trestní oznámení.
A nebo místo brigády bude muset jít do práce maminka, prostě jeden si práci bude muset najít.

zwil
23. 07. 2012 16:10

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

ales1
23. 07. 2012 12:34

příjem otce? To je zase manipulativní sratchka.

riderx
23. 07. 2012 16:42

Miluju takové hnidopichy, co neumí číst, příjem otce je logicky mateřská, když zůstal na ní...

karolka87
25. 07. 2012 09:09

do takové situace se může dostat opravdu každý-já podnikala, přítel byl 6let zaměstnám, firma krachla, já otěhotněla, musela jít na up, přítel sháněl práci 8měsíců a že lítal kde se dalo, ted mám 38OO, z čeho mám živit rodinu a přítel platí nájem, vycházíme jak se dá a proto chápu situaci paní se 4dětmi a zoufalou situaci. Kritizovat a odsuzovat umí především ty, kteří si žijí bez větších problémů, práce je málo a po 3měs vás vyhodí a naberou další a dokola. držím palečky, a přeji,aby bylo lépe, pokud mi napíšete adresu na Karol-lyn@centrum.cz a velikost oblečení, kterou děti potřebují, zašlu poštou balíček. Taky máme s prominutím h... ale v podobných situacích si pomáháme. stát opravdu potporuje jen nepřízpůsobivé a pokud se člověk ne svou vinou dostane do složité situace, ještě se na něj ostatní sesypou jak hyeny. Moc vám fandím a obdivuju tatínka, že zvládá péči o 3děti.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.