Jedna z nejoblíbenějších zmrzlin v Česku, tvarohový nanuk Míša, slaví kulaté jubileum: pochutnáváme si na něm už dlouhých 50 let! Vyrábět se začal v továrně Laktos v PrazeVysočanech v roce 1962!Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
jsou smíchaninou všeho možného. Nechutné, předražené. Ještě, že si mohu vybrat. Míša před lety býval skutečně dobrý s tím dnešním se to nedá srovnat . Ještě si pamatuju na nanukový dort vanilkovo-čokoládový, kulatý, v zelenobílé krabičce s eskymákem. V mléčném baru krájeli výseč, polévali tekutou čokoládou a ozdobili třešní. Úžasné a moc dobré . Dnešní nanukové dorty jsou vodnaté .
Ano, Míša se vyráběl tehdy v Laktosu v Praze Vysočanech-ale tehdy stál celou 1 Kčs. Za uvedených 50 haléřů bylo Eskymo, za 1 Kčs Polárka, a za 1,40 Kčs Nanuk!Ovšem tehdy to byly opravdu výrobky-a nikoliv dnešní sraženiny-napodobeniny!Kdo tu dobu zažil-nynější "výrobky" si raději odpustí.