Aha! exkluzivně na natáčení seriálu Vinaři: Jitka Smutná půl dne řvala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Aha! exkluzivně na natáčení seriálu Vinaři: Jitka Smutná půl dne řvala!

Takhle se Jitka Smutná před kamerou vytočila sedmkrát za sebou.
Takhle se Jitka Smutná před kamerou vytočila sedmkrát za sebou. (oto Aha! – Karel Kopáč)

V malé obci u Mikulova je už čtvrtý měsíc hodně živo. Usídlili se tu totiž herci a tvůrci seriálu Vinaři. A točí, kde se dá. Dokonce i u místních lidí na zahradě a v domě! Aby toho nebylo málo, Jitka Smutná (62) tam způsobila pěkné pozdvižení. Křičela půl dne na celou ulici.

Klidná ulička s řadovými domky se proměnila v natáčecí plac. Štáb Vinářů tam v pondělí natáčel jednu ze scén a půlku ulice zaplnily dodávky. Z řadového domku se stal průchoďák, kde se dveře netrhly. Podávali si je herci, maskéři, rekvizitáři, kameramani, asistenti. Na zahradě za domem se totiž odehrával výjev, kdy Jitka Smutná coby Anastázie Pavlíčková jde v doprovodu své dcery Kateřiny v podání Terezy Kostkové (38) vynadat sousedce. „Kde je náš cimbál?!“ křičela herečka tak silně, že to bylo slyšet až před dům!


Jelikož se hlučný obraz zkoušel třikrát a naostro se jelo čtyřikrát, hereččin zvučný hlas se nesl celou ulicí půl dne. Smutná se do role natolik vžila, že z ní šel strach. Nikoho proto na place nepřekvapilo, když se k ní po první zkoušce přihnal člen štábu s tlakoměrem a začal jí měřit tlak! Nebylo to ale kvůli tomu, že by se Jitka tak rozrušila. Herečka nemá při vypjatých emotivních scénách žádné zdravotní problémy. Vznikalo jen pár záběrů, kdy si v natáčeném díle pravidelně kontroluje tlak.

Filmaři zničili trávník!

„Nestává se to denně, ale nevidíme v tom žádný problém,“ okomentoval víc než 30 lidí ve svém domě jeho majitel Pavel Chromec. To, že mu filmaři na dva dny zabrali domácnost, mu nevadilo. „Nemuseli jsme se omezovat, protože tu ve vesnici máme rodinu, takže jsme se na jeden den odstěhovali,“ svěřil se a okomentoval i zničený trávník. „Tomu to neuškodí, protože letos zakládáme nový,“ řekl Aha! Chromec. Od filmařů získal za pronájem pár tisíc, a ještě mu díky natáčení v interiéru vymalovali obývák.



Autor:  zej

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.