Krutý konec lásky Aleny Mihulové (49) a Karla Kachyni (†79): Rok a půl jí umíral před očima! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Krutý konec lásky Aleny Mihulové (49) a Karla Kachyni (†79): Rok a půl jí umíral před očima!

Alena Mihulová byla se svým manželkem 24 hodin denně, až do konce...
Alena Mihulová byla se svým manželkem 24 hodin denně, až do konce... (ČT, ara)

Případ z Rumburka, kde zdravotní sestra stříkla nevyléčitelné pacientce (†70) draslík přímo do žíly, čímž se jí zastavilo srdce, znovu rozpoutal diskuse o eutanazii. Je totiž možné, že sestra pacientce »pomohla odejít«, aby tak netrpěla. Co si o tom myslí herečka Michulová (49), která zažila dlouhé a bolestivé umírání manžela Karla Kachyni ((†79)?

Životní příběh herečky Aleny Mihulové a režiséra Karla Kachyňi by se dal nazvat i dojemným naplněním slibu zamilované sedmnáctileté dívky svému o čtyřicet let staršímu muži. Slíbila, že se o něho v případě jeho nemoci postará. Když slavný režisér těžce onemocněl, svůj slib splnila a poslední rok a půl jeho života se o něho starala 24 hodin denně.

Osud jménem Sestřičky

Láska mezi mladičkou Alenou Mihulovou a režisérem Karlem Kachyňou započala během natáčení filmu Sestřičky. Poprvé se setkali v šatně při natáčení, v tu chvíli ještě herečka netušila, že jde o režiséra. Ze strany Aleny to byla láska k zbláznění, o věkovém rozdílu ani budoucnosti nepřemýšlela. Chodili spolu dalších deset let, než se vzali. Karel Kachyňa měl podmínku, že svatba bude až v okamžiku, kdy bude Alena těhotná. „Dceru Karolínku jsem mu dala k sedmdesátinám,“ zavzpomínala na ČT ve své 13. Komnatě Alena Mihulová a s láskou ukázala na kameru prstýnek, který ji manžel za dcerku věnoval.

Svůj slib splnila

Poslední roky života s Karlem Kachyňou nebyly pro Alenu Mihulovou jednoduché. Když onemocněl, dlouho nevěděla, co mu je. „Když někoho miluješ a den za dnem vidíš, jak odchází, není to nic proti ostatním problémům,“ svěřila na obrazovce herečka. Svému manželovi také slíbila, že nikdy neřekne, jaké dvě vážné nemoci, na které zemřel, měl. Poslední rok a půl se o něho starala nepřetržitě. Konec byl smutný, ale svůj slib splnila. Není divu, že následovaly deprese a uvolnění hledala v alkoholu. „Kdybych svůj slib, že se o něho postarám sama až do jeho smrti, nedodržela, nedokázala bych s tím žít,“ svěřila se ve své 13. Komnatě herečka.

Trpící člověk by se měl rozhodnout sám

Otázkou, jaký názor má na eutanazii, jsme Alenu Mihulovou na okamžik zaskočili. „Ne, že bych o tom nikdy nepřemýšlela, zvláště když jsem to teď zaslechla, ale jednoznačnou odpověď na to nemám.“ Po chvíli však svoji odpověď upřesnila: „ O eutanazii by se mělo uvažovat jedině v případě, že je ten nemocný a trpící člověk o tom schopen rozhodnout sám.“





Přečtěte si
eremita
24. 8. 2014 • 23:15

Karel Kachyňa neočekával otěhotnění budoucí manželky tak, jako úmrtí stávající. To byla podmínka svatby, což nijak nesnižuje jejich vztah. Romantiky je v reálném životě tak málo....

tunka
24. 8. 2014 • 16:52

Když jdou chlapi na děti, tak jsou pedofilové a toto je zase jiná úchylka .... ta Mihulka nemůže být normální!!!!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.