Krutý osud »Máničky od Hurvínka« Heleny Štáchové (69): Rakovina a nyní silné bolesti zad! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Krutý osud »Máničky od Hurvínka« Heleny Štáchové (69): Rakovina a nyní silné bolesti zad!

Kvůli bolestem zad se bude muset Štáchová s Máničkou rozloučit
Kvůli bolestem zad se bude muset Štáchová s Máničkou rozloučit (Foto archiv ČT, ara)

Porazila rakovinu, jejímu zdraví ale už zase zvoní hrana! Ředitelku Divadla Spejbla a Hurvínka Helenu Štáchovou (69) trápí silné bolesti zad a krční páteře. Kvůli zdravotním potížím se už dokonce poohlíží po své nástupkyni, která by nově propůjčila hlas Máničce.

Život se s ní nemazlil! Zemřelo jí dítě, při autohavárii přišla o celou tvář, pochovala milovaného muže a přežila rakovinu. Teď, když už se zdálo, že má nad nepřízní osudu vyhráno, přišla další rána. Bude se muset vzdát Máničky, jíž propůjčuje hlas už téměř 50 let.
„Loutkoherectví je fyzická dřina. Vemte si, že některé naše loutky váží i pět kilo. Zkuste si třeba dvě hodiny v kuse držet v předpažení pětikilové pytle. Ozývají se záda, krk, ruce bolí. Už se poohlížím po nástupkyni. Musím,“ přiznala Štáchová v pořadu Vtip za stovku, který odvysílá TV Barrandov dnes večer.

Štáchová nepropůjčuje svůj hlas jen Máničce, ale také Líze Simpsonové. Ta se naštěstí na jejím zdraví nijak nepodepisuje. „S Lízou už jsme spolu pětadvacet let. Ale zatímco na mně jsou ty roky vidět, ona je pořád mladá, žlutá, vitální,“ směje se Štáchová, která letos na podzim oslaví sedmdesátku, v niž před pár lety zřejmě ani nedoufala.

Dvakrát měla namále
Už dvakrát Helena Štáchová utekla hrobníkovi z lopaty. Poprvé, když v roce 1984 přežila vážnou autonehodu, když proletěla předním sklem, které jí odřízlo rty, nos a poranilo oko. „Během jediné vteřiny, při mnou nezaviněné havárii, jsem přišla o obličej. Stalo se ze mne monstrum. Navíc zpočátku hrozilo, že budu i slepá. Že se mi vrátila původní podoba, je zázrak,“ prozradila v jednom z rozhovorů. Podruhé měla namále před deseti lety, když ukončila léčbu rakoviny lymfatických uzlin.



Přečtěte si
defakto
23. 8. 2014 • 08:09

....... probůh , at už konečně skončí s Máničkou i Lízou , obě dvě si už dávno zaslouží jiný mladší hlas a né to její stařecké skřehotání !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.