»Princezna Lada« Kyselková o manželství s Haničincem: Zahýbali jsme si navzájem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

»Princezna Lada« Kyselková o manželství s Haničincem: Zahýbali jsme si navzájem!

Marie Kyselková se po letech rozpovídala o křivdách v patnáctiletém manželství s Petrem Haničincem.
Marie Kyselková se po letech rozpovídala o křivdách v patnáctiletém manželství s Petrem Haničincem. (Foto Aha! – Martin Pekárek a ara)

Na patnáctileté manželství s Petrem Haničincem (†77) vzpomíná ráda a s láskou. A to i přesto, že byl herec velký sukničkář a slavné Princezně se zlatou hvězdou byl neustále nevěrný. „Měl časté mimopracovní záležitosti,” přiznává herečka Marie Kyselková (78), kterou Haničinec připravil i o věneček.

Když měla v Brně předtancovávat s kamarádkou na plese, zajely si pro látku na šaty do Prahy. „Z Brna  jsem znala Vláďu Menšíka, a tak jsme se za ním zašly podívat do Divadla E. F. Buriana,” vypráví Kyselková.

Když do divadla dorazily, Vladimír Menšík (†58) z něho právě vycházel s Petrem Haničincem. „A tak jsme šli všichni posedět,” vzpomíná Kyselková, která už tehdy měla za sebou svůj první film Větrná hora. Haničincovi se krásná Marie líbila a on jí taky. „Vláďa mi říkal: Je dobře, že jsi Petra zaujala! On je na tom teď špatně, rozvádí se,” popisuje Kyselková. Haničincova studenstská láska a první manželka Štěpánka Haničincová (†68) v té době právě požádala o rozvod, protože si začala s režisérem Janem Valáškem.


Ach ty nohy a ruce
A tak díky náhodnému výletu do hlavního města začala velká láska mezi Petrem a Marií, která skončila před oltářem. „Byla jsem strašně zamilovaná. Petr byl opravdový chlap, a kdybyste viděla, jaké měl krásné ruce a nohy!” básní ještě dnes herečka. Byl to také Haničinec, který ji připravil o panenství. „Do té doby jsem k sobě žádného muže jako takhle fyzicky nepustila,” svěřuje Kyselková v připravované knize Jak se perou princezny.
Požádala o rozvod
Když se vzali, moc se ale neviděli. „Petr byl pracovitý a poctivý, měl ale také mnoho mimopracovních záležitostí – a to mě hodně bolelo. Já ho ale tak moc milovala, že jsem se ho snažila za každou cenu udržet, snažila jsem se to ignorovat.”

Když si ale Haničinec začal vážnou známost s redaktorkou Evou Kopeckou, Kyselková už to nevydržela. „Měla jsem také mimopracovní záležitost, a to se Petrovi nelíbilo. Mužská nevěra prý nic neznamená, není to citové, u ženy je to prý ale hrůza. A bylo zle,” komentuje Kyselková, která raději požádala po 15 letech o rozvod.

„I kdybych to neudělala, stejně by to časem tak dopadlo. Už to bylo špatné,” míní herečka, která má z prvního manželství s Haničincem syna Ondřeje (54). Toho čekala právě v době, když v roce 1959 natáčela s Martinem Fričem pohádku Princezna se zlatou hvězdou.
Po rozvodu si Haničinec vzal Kopeckou a Kyselková o dvanáct let mladšího stomatologa, s nímž má dvě dcery – Ažbětu a Žofii.



Přečtěte si
vykutalena.vdova
14. 8. 2014 • 15:27

S tou cigaretou dělá dojem starý cigošky....

tyrkys
14. 8. 2014 • 10:35

To neměli jinou fotku než s tou cigaretou? To je děs!

dandova
14. 8. 2014 • 10:26

ninka64
14. 8. 2014 • 00:09

Když ženská kouří je to hnusné a když kouří stará ženská, tak je to ještě hnusnější.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.